четвртак, 15. новембар 2018.

Zaječar: Promocija i izložba stripa „Do pakla i nazad“




Povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, u četvrtak 15. novembra 2018. od 13 sati, biće priređene promocija i izložba stripa „Do pakla i nazad“ (Epopeja srpske vojske u prvom svetskom ratu), u Domu kulture u zaječarskom naselju Kotlujevac.

Priređivač i scenarista ovog izdanja je Marko Stojanović, jedan od najboljih scenarista stripa u Srbiji, a kao autori potpisuju se i najbolji zaječarski i srpski crtači stripa među kojima Jovan Stojanović – John Radley, Dragan Stokić Rajački, Srđan Todorović, Darko Nikolić, Nikola Mitrović Kokan i drugi.

Pored Marka Stojanovića, na promociji će govoriti i istoričar Jelica Ilić, Dragan Stokić Rajački-strip crtač, Vladimir Đuričić-direktor Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru i Miloš Petković-urednik ovog izdanja.

Organizator je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Udruženjem ljubitelja stripa i pisane reči „Nikola Mitrović Kokan“ iz Leskovca, a pokrovitelj Grad Zaječar.



Tekst i fotografije preuzete sa sajta timokpress.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio