среда, 21. новембар 2018.

Duško Blagojević - Dragojl ratnici - Pobeda i prokletstvo, knjiga III




Izdavač: Književna omladina Srbije
Broj strana: 304
Pismo: Ćirilica
Povez: Mek
Format: 21 cm
Godina izdanja: 2018


Treća knjiga o Dragojl ratnicima ,,Pobeda i prokletstvo'' Duška Blagojevića! 

Duško Blagojević je autor tri knjige iz oblasti epske fantastike: Prvu knjigu ,,Duhovi rata'', drugu pod nazivom ,,Nevidljivi grad'' i treće ,,Pobeda i prokletstvo, čime je zaokružio jednu izuzetnu priču ispod čije je površine sakrio srž poruka koje je stavio pred čitaoce. Naime, u sva tri dela pratimo naše drugare, Dragojl ratnike, čije avanture, ali i kategorizacija likova i odnosi među njima, teraju čitaoca da ''proguta'' svaku stranicu knjige i da nestrpljivo čeka da pređe na sledeću. Nakon što je u prvoj knjizi ,,Duhovi rata'', drevni red Dragojl ratnika pokušao da zaustavi sile tame, dok su se Severnjaci spremali za osvajanja, zajedno sa njihovim Carem koji je želeo da zagospodari svetom, u drugoj knjizi, naši junaci Kanor i Amunaki, su u Nevidljivom gradu. Mudrost i tajne tog svetog grada su im bile dragocene za kreiranje nove budućnosti čovečanstva. Za to vreme, velika vojska je marširala kroz Srednje kraljevstvo ka Kapiji mira. I neizvesnost je rasla. Ujedno je počeo i rizičan lov na veštice severa. I dok je Crna kraljica otkrivala sveto mesto severnjaka, na jugu su duhovi rata pokrenuli nezaustavljivu ofanzivu. Overlord i Murdor prebacivali su svoje snage kroz davno zatvoren prolaz u Veliku kotlinu, u kojoj će se odlučiti sudbina čovečanstva.

U trećem delu, ,,Pobeda i prokletstvo'' združene snage južnih kraljevina marširaju daleko na Sever očajnički pokušavajući da unište dimenzionu kapiju i spreče invaziju demona sa Haosa na Veliku kotlinu.

Da li će čovečanstvo opstati u možda za njega poslednjoj ratnoj oluji, saznaćete pročitavši trilogiju o Dragojl ratnicima.

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio