среда, 28. новембар 2018.

BBC priprema serijal od osam epizoda zasnovan na romanima o „Disksvetu“, Terija Pračeta




BBC je najavio da priprema serijal od osam epizoda pod nazivom „The Watch“ („Straža“), zasnovan na romanima o „Disksvetu“, Terija Pračeta.

Pračetov najpoznatiji i najpopularniji serijal, poznat je kao svojevrsna parodija na dela velikih pisaca poput Tolkina, Lavkrafta, Dikensa i Šekspira. U serijalu o „Disksvetu“ postoji svet, zasnovan na mitologiji i bajkama, kakav nije viđen ni pre ni posle pojave ovih knjiga.

Romani iz ovog serijala prodati su u više od devedeset miliona primeraka širom sveta i prevedeni su na više od trideset različitih jezika. Portal „Deadline“ navodi da: „Ovaj serijal u kojem je akcenat na likovima, na Pračetovom neprilagođenim policajcima koji se upuštaju u opasnu misiju, pokušavajući da spasu oronuli grad gde su nepravde, kako prošle, tako i buduće postale normalna pojava.“

Televizijski pisac Sajmon Alen je izjavio: „S obzirom na događaje iz naše stvarnosti, ludosti iz Disksveta počinju da deluju zastrašujuće poznato, nema boljeg trenutka da se Pračetovi zabavni ‘vatra i bes’ vrate na male ekrane, a nema ni boljeg mesta od BBC Amerika.“

Čini se da će ovaj serijal obilovati avanturama koje će istovremeno odražavati i savremene svetske probleme na jedinstven način. Serijal će producirati kompanija BBC Studios i produkcijska kuća Terija Pračeta Narrativia. Koga biste želeli da vidite u glavnim ulogama?

Izvor:  bookstr.com
Prevod: Maja Horvat
Tekst i fotografija preuzeti sa sajta laguna.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio