петак, 23. новембар 2018.

Marvel izdaje League of Legends strip

Video igre koje su adaptirane u strip postoje odavno. World of Warcraft, Silent Hill, Assassin's Creed, Dead Space, Metal Gear Solid, Resident Evil itd. odavno imaju svoje stripove.

League of Legends se priključuje, i to ni manje ni više nego u saradnji Riot Gamesa i Marvela. Strip će se zvati Ashe: Warmother i, kao što mu ime kaže, pratiće imenjakinju najnovijeg Overwatch heroja.





"Mnogi fanovi Marvel Cinematic Universa i stripa dele strast ka dobrim pričama, baš kao i fanovi video igara" izjavio je C.B. Cebulski, urednik Marvela, "League of Legends je jedno od poznatijih imena u igračkoj industriji i njihov svet, kao i živopisni likovi su kao stvoreni za strip. Udruživši se sa Riotom, želimo da stvorimo League of Legends univerzum, za fanove i igrače širom sveta".

"Mi volimo da kroz strip vizuelno prestavimo fanovima svet Runeterra, a ne da oni o njemu samo čitaju u obliku teksta" rekao je Greg Street, glava kreativnog odseka u Riot Gamesu "Mi vidimo sličnost između Marvel i League of Legends univerzuma, jer oba u sebi sadrže likove sa uverljivim i različitim pozadinskim pričama. Marvel se već dokazao kao stvaralac svetova kroz strip, kao i stvaranja fantastičnih priča koje su definisale industriju, i uzbuđeni smo da sarađujemo sa njima na realizacijiji naših priča u strip formi".

Strip bi trebalo da se pojavi digitalno oko 19. decemra, dok će kolekcionari morati da sačekaju 2019, tačnije maj za izdanje grafičke novele.

Inače, Riot je trenutno pod tužbom zbog seksualne diskriminacije.


Autor: Mirko Jeremić
Tekst i fotografija preuzeti sa sajta adria.ign.com

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio