четвртак, 12. август 2021.

ŽIVOT I SMRT KONANA SIMERIJANCA: Novi naslov iz kultnog serijala, ponovo

NAJSLAVNIJI junak mača i magije vraća se na scenu, među koricama novog izdanja - ovoga puta kuće "Čarobna knjiga", a pod naslovom "Život i smrt Konana", sa autorskim potpisom scenariste DŽejsona Arona i crtežom Mahmuda Azrara te Herarda Safina, a u sklopu serijala The best of Marvel RIGHT NOW!


"Konan se vratio i bolji je nego ikad pre", navedeno je u jednoj od kritika novog stripa o Konanu (koji se inače pre tri godine vratio pod okrilje "Marvela"), a koji srpski izdavač najavljuje sledećim rečima:

"Iz vremena drevnog stiže nam Konan Simerijanac, crnokosi, mrkooki pljačkaš i ubica, sa mačem u ruci i prepun melanholije, ali i veselja, kako bi svojim sandalama gazio po draguljima optočenim prestolima Zemlje... NJegova putovanja su ga vodila do samih rubova poznatog sveta, od njegovog rođenja u brdima Simerije, pa do njegovog kraljevstva Akvilonije, a snaga i veština omogućavale su mu jednako da se probija kroz život koliko su i privlačile sile smrti! Malo koja od tih sila je, međutim, ubojitija od Grimizne Veštice, sledbenice boga smrti Razazela, s kojom će Konan ući u sukob koji će mu, u ovoj epskoj priči koja se proteže kroz vreme, zauvek promeniti sudbinu..."


- Hauardove priče o Konanu dobrim delom su odgovorne za ono čime se bavim danas, bezmalo pet decenija pošto sam u ruke uzeo prvu džepnu knjigu o Konanu sa karakterističnom ilustracijom Frenka Frazete na korici. Zahvaljujući Konanu, naučio sam da čitam knjige na engleskom i to je za mene otvorilo čitav jedan univerzum; te priče su me naterale i naučile da koristim rečnik, tako da sam sada, posle više od dve stotine prevedenih i objavljenih knjiga, sa zadovoljstvom prihvatio da prevedem za "Čarobnu knjigu" najnovije pripovesti o ovom legendarnom junaku iz "Marvelove" produkcije - otkriva vrsni prevodilac, pisac i veliki promoter žanra Goran Skrobonja, i dodaje:


- I nisam se prevario, baš kao što se neće prevariti nijedan čitalac koji se zainteresuje za priču o Konanovom životu i - smrti. Knjiga zaista pokriva hronološki život simerijanskog ratnika od rane mladosti do starosti na tronu Akvilonije, uz mnoge vremenske skokove i osnovnu priču o sukobu između Konana i Grimizne Veštice. Odavno nisam preveo (ni pročitao) nešto toliko uzbudljivo i razgaljujuće, ali opet, moram da napomenem da sam ja doživotni poklonik priča o Konanu Varvarinu. Ako ste i vi među njima, ovo je prava knjiga za vas!

Američki stripski scenarista Aron najpoznatiji je po naslovima kao što su Tor, Vulverin, Ghost Rider, PunisherMAX, a sa "Marvelom" sarađuje od 2001. godine, kada je pobedio na konkursu za najbolji filer od osam strana u jednom izdanju "Vulverina".

Autor: Marina Mirković





 

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio