среда, 6. октобар 2021.

Odložen Sajam knjiga? Karl: Odbor je merodavan


Na sastanku održanom danas, 6. oktobra, sva tri udruženja izdavača odlučila su da se povuku sa predstojećeg Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, predviđenog za poslednju nedelju ovog meseca, nezvanično saznaju "Novosti".

Kao razloge navode epidimiološku situaciju i probijanje roka 1. oktobra, do kada je organizator trebalo da saopšti konačnu odluku o tome hoće li manifestacija biti održana.

Pismo sa takvim zaključkom upućeno je Odboru Sajma knjiga, koji će se sastati sutra, 7, oktobra.

Sa profesionalne i kolegijalne strane ne vidim razlog da izdavači izlaze u medije 24 sata pre zakazane sednice Odbora Sajma knjiga koji je redovan merodavan organ da donese odluku o otkazivanju manifestacije, kazao je za Tanjug gradski sekretar za kulturu Ivan Karl povodom nezvanične vesti da je otkazan sajam knjiga u Beogradu koji je trebalo da se održi od 24. do 31. oktobra.

On je istakao da su predstavnici sva tri udruženja članovi odbora Sajma knjiga i uredno su obavešteni o terminu sednice koja je planirana za sutra 7. oktobar.

"Ta sednica je juče zakazana kada je potvrđeno da će zasedati Krizni štab kome je Odbor sajma knjiga pre desetak dana poslao precizan dopis i čije smo mišljenje po pitanju uslova za održavanje sajma očekivali. U svakom slučaju sutra je sednica odbora sajma knjiiga na kojoj ćemo se svi okupiti i doneti adekvatnu odluku", kazao je Karl.


 

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio