субота, 16. октобар 2021.

Filmovi o superjunacima rudnik su zlata, pa nam uskoro stiže i Metal Men

 


Filmovi o superjunacima pravi su rudnik zlata – iako su već desetljećima jedan od popularnijih filmskih žanrova, posljednjih godina čini se da ne možemo otići u kino, a da u njemu ne igra najnoviji nastavak neke stripovske sage. Najveće izdavačke kuće, Marvel i DC Comics, neprestano se natječu za prevlast u toj kategoriji, pa iako DC tek mrvicu zaostaje za svojim rivalom, njihovi filmovi svojim tvorcima donose puste milijune.

Još je “Batman” Tima Burtona s Michaelom Keatonom u naslovnoj ulozi iz 1989. godine u kinima zaradio više od 251 milijun dolara, u posljednjih deset godina DC Comics samo niže uspješnice. “Suicide Squad” tako je 2016. uprihodio 325,1 milijuna dolara, “Wonder Woman” čak 412,1, a itekako prednjači mračni Batman Christophera Nolana, odnosno “Vitez tame”, s nevjerojatna 533,3 milijuna na kinoblagajnama. A obožavatelje možda manje poznatog stripa “Metal Men” upravo je obradovala vijest da je i film o toj neobičnoj skupini inteligentnih robota trenutačno u produkciji.

Film “Metal Men” najavljen je još 2012. godine, ali projekt je iz nepoznatih razloga stavljen na led. Međutim, sada se oglasio redatelj Barry Sonnenfeld, inače autor genijalnih i pomalo šašavih ostvarenja poput “Ljudi u crnom” i “Obitelj Addams” te objelodanio da se na filmu “vrlo aktivno radi”. – Za mene ovo nije tipičan superjunački film, već se više fokusiram na funkcioniranje i izgradnju unutarnjeg svemira. Ako pogledate moje druge radove, svi imaju istu pozadinu, smješteni su u svijet koji je pomalo pomaknut i neobičan. Takav će biti i moj “Metal Men” – otkrio je Sonnenfeld.

Inače, sam strip “Metal Men” stvorili su 60-ih godina Robert Kanigher i Ross Andru, a radnja prati skupinu robota napravljenih od, kako im i ime govori, različitih metala. Oni su Gold, Iron, Lead, Mercury, Tin i Platinum, a njihov je tvorac genijalni znanstvenik dr. Will Magnus. Do sada smo ih mogli gledati i u animiranoj verziji, ali kako je najavljeno, novi “Metal Men” ipak će biti live-action igrani film.

Tekst i fotografija preuzeti sa sajta https://www.vecernji.hr/kultura/filmovi-o-superjunacima-rudnik-su-zlata-pa-nam-uskoro-stize-i-metal-men-1531109


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio