понедељак, 18. октобар 2021.

Boca sa stripom sa HSF-a pronađena u Lećeu


Tačno četrdeset dana nakon što je bačena u more, boca sa ilustracijama strip junaka nacrtanim na ovogodišnjem, petnaestom Hercegnovskom strip festivalu (HSF) doplovila je do Italije, tačnije do plaže Le Ćezine, u blizini grada Leće u pokrajini Apuliji.

Bocu je, kako su saopštili organizatori HSF-a, juče pronašla djevojka po imeni Kjara, koja je odmah kontaktirala autora, Sedata Ozgena, specijalnog gosta HSF-a iz Njemačke.

„Bila je to uzbudljiva avantura, vidjeti bocu, otvoriti je i pronaći poruku“, napisala mu je Kjara.

Njemački autor je odmah kontaktirao HSF i prenio im vijest, a svojim pratiocima na društvenim mrežama je napisao:

„Ovo je fantastično. Tokom gostovanja na Hercegnovskom strip festivalu u Crnoj Gori stavili smo crteže u boce i bacili ih u more. Upravo je neko u Italiji pronašao bocu sa mojim ilustracijama. Ludo, zar ne?“

Ozgen je, kako navode iz HSF-a, govorio i o svom iskustvu na tom festivalu.

„Hercegnovski strip festival je vjerovatno najbolji festival stripa koji se može zamisliti“, napisao je, između ostalog, Ozgen u osvrtu na proteklo izdanje jedine manifestacije posvećene devetoj umjetnosti u Crnoj Gori.

Organizatori HSF-a podsjećaju da je to peta pronađena boca sa stripom koji potiče sa te manifestacije. Prethodne četiri pronađene su u Brindiziju u Italiji, uvali Mala Draga na Istri, na ostrvu Pašmanu u Hrvatskoj i u Bigovi u Crnoj Gori. Pored Ozgena, autori čiji su radovi pronađeni su Iztok Sitar, Valentina Briški, Midhat Kapetanović i Filip Andronik.

Autor: B.H.


 

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio