недеља, 3. октобар 2021.

Jedva čekamo: Strip Kijanu Rivsa već dobija film i seriju

 


Proslavljeni glumac Kijanu Rivs napravio je najprodavaniji strip u prethodnih trideset godina. U najavi je adaptacija za Netflix, a glumac kaže da jedva čeka da se upusti u taj kreativni proces.
Rivs je godinama razvijao ideju o stripu u kome je glavni lik berzerker "B" polu-bog star 80 hiljada godina. Poznati glumac je udružio snage sa piscem stripova Metom Kindtom i ilustratorom Ronom Garnijem.

Strip je počeo da izlazi u martu ove godine, a od tada neprestano postavlja rekorde.

Tako nije čudo što je striming platforma Netfliks požurila da potpiše ugovor o adaptaciji stripa u film a potom i seriju. Rivs će glumiti u obe adaptacije, a tačni datumi objave još uvek nisu poznati, s obzirom da je glumac opterećen snimanjem četvrtog nastavka Matriksa i Džona Vika.

Kijanu je u intervjuu za Mashable izjavio da je oduvek želeo da napravi strip.

Istakao je da ga je zainteresovala ideja o novom liku Berzerkera (originalno lik iz nordijske mitologije, a u bukvalnom prevodu znači ludak, divljak).

"Njegova besmrtnost mu je i blagoslov i prokletstvo, jer je kroz njegovih 80 hiljada godina života prožeto toliko nasilja da on ne želi više da živi." rekao je Kijanu.

Kijanu kaže da je uzbuđen povodom filmske adaptacije za Netflix i da jedva čeka da vidi kako će se postići balans između nasilja i umetničkog predstavljanja lika koji je izmučen dugim životom.

"Hteli bismo da postignemo efekat 'neću da gledam, al ipak ne mogu da skrenem pogled'"kaže Rivs.

Nasilje je, prema rečima pisca Meta Kindta, na neki način zaseban lik u stripu. Berzerker je stvoren za nasilje i to je tragedija njegovog lika.

"Naći zrno ljudskosti ispod tog nasilja je ono što čini da osećamo empatiju za lika koji nema kontrolu nad onim što radi", Rekao je ilustrator Ron Garni.


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio