понедељак, 17. децембар 2018.

Zavrešeno snimanje filma po Kingovom romanu ”Dr Sleep”




Snimanje filma prema romanu Stivena Kinga Dr Sleep iz 2013. godine, službeno je privedeno kraju, objavio je režiser Majk Flanagan. Sledi postprodukcija, a premijera se očekuje 24. januara 2020. godine.

Dr Sleep je nastavak Kingovog romana Isijavanje iz 1977. godine, koji je kultni status izgradio zahvaljujući izvanrednoj ekranizaciji u režiji Stenlija Kjubrika.  Radnja prve knjige bila je smeštena u napuštenom hotelu i pratila postepeni prelazak u ludilo Džeka Toransa, oca dečaka sa posebnim moćima Denija.

Roman Dr Sleep prati odraslog Denija Toransa koji se bori sa alkoholizmom i demonima iz prošlosti. Dok radi u bolnici, gde uz pomoć isijavanja (moći koju ima od rođenja) „uspavljuje“ pacijente čijim je životima došao kraj, shvata da grupa besmrtnih zlih bića otima decu i muči ih. Da bi pobedio monstrume, Torans će morati da posegne u najdublje i najmračnije delove sopstvenog bića i potraži pomoć devojčice sa kojom je na telepatskoj vezi.

U Flanaganovom filmu Denija Toransa igra Ijan Mekgregor, a ostale uloge tumače: Rebeka Ferguson, Zan Meklarnon, Brus Grinvud, Aleks Esoe, Žoselin Donahju i Džejkob Tremblej.




Tekst i fotografije preuzete sa sajta art-anima.com

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio