недеља, 16. децембар 2018.

Libellus noviteti

Prvo izdanje u ovoj našoj novoj turi koja bi do kraja sljedećeg tjedna trebala biti u prodaji nosi naslov “POVRATAK TIGROVA” i riječ je o 94. knjizi našega najdražeg pilota - Mister Noa!

Scenarij ove pustolovine koju možemo smatrati svojevrsnim nastavkom priče “LETEĆI TIGROVI” iz naše 68. knjige napisao je Luigi Mignacco, crtež potpisuju Fabrizio Busticchi i Luana Paesani, naslovnice Roberto Diso, a u Italiji je na 188 stranica izvorno objavljena u siječnju i veljači 1993. godine u brojevima 212 i 213 redovnog serijala.

Na kraju još samo podatak da će 94. knjiga Mister Noa tijekom prva dva mjeseca koštati 148 kuna, a potom će joj cijena biti regularnih 185 kn.

Bacite pogled:





“LEGENDA O BUTCHU CASSIDYJU” druga je naša knjiga od njih ukupno osam koliko će ih biti u novoj turi koja bi do kraja sljedećeg tjedna trebala biti u prodaji. 

Naravno, radi se o 95. knjizi Mister Noa koja je na 188 stranica izvorno objavljena u ožujku i travnju 1993. godine u brojevima 214 i 215 redovnog serijala.

Scenarij ove pustolovine napisao je Luigi Mignacco, crtež i naslovnice potpisuje legendarni Roberto Diso, a na kraju još samo informacija da će “LEGENDA O BUTCHU CASSIDYJU” tijekom prva dva mjeseca koštati 148 kuna, a potom će joj cijena biti regularnih 185 kn.

Bacite pogled:





Premda sam podatak da smo stigli do stote (?!) knjige Martina Mystèrea zvuči pomalo suludo - istina je! Naime, u našoj sljedećoj turi koja bi do kraja sljedećeg tjedna trebala ugledati svjetlo dana naći će se i “KUĆA SLIJEPIH PROZORA”, okrugli broj 100 sjajnog Detektiva Nemogućega!

Scenarij za ovaj izvorni broj 147 redovnog serijala koji je u Italiji na 108 stranica objavljen u lipnju 1994. godine potpisuju Alfredo Castelli i Claudio Chiaverotti, crtež Gaspare i Gaetano Cassaro te Giovanni Nisi, a naslovnica je djelo Giancarla Alessandrinija.

Ako budete imali volje i vremena, prije čitanja “Kuće slijepih prozora” bacite malo pogled na “Casanovu” (MM 96) i “Čarobni grad” (MM SA SP 4 tj. ORIG. MM SP 10), a za kraj još samo podatak da će regularna cijena ove knjige biti 150 HRK, a ona posebna tijekom prva dva mjeseca iznosit će 120 kuna.

Bacite pogled:





U našoj sljedećoj turi koja bi trebala izaći do kraja sljedećeg tjedna bit će i 95. knjiga Texa Willera koja nosi naslov “POTJERA”!

Autor scenarija ove uzbudljive pustolovine je Tito Faraci, crtež potpisuje sjajni Corrado Mastantuono, naslovnice čudesni Claudio Villa, a izvorni brojevi redovnog serijala u kojima je ova priča na 220 stranica bila objavljena u Italiji u ožujku i travnju 2013. bili su 629 i 630.

Regularna cijena “Potjere” bit će 185 kuna dok će ona posebna, tijekom prva dva mjeseca, iznositi 148 kn.

Bacite pogled:





Agencija Alfa 17 peto je izdanje u ovoj našoj novoj turi koja bi do kraja sljedećeg tjedna trebala biti vani, a ovog puta u njoj vas očekuje samo jedna epizoda pod naslovom - “KALIOPA”!

Scenarij ove uzbudljive pustolovine na 316 stranica koja je u Italiji izvorno objavljena u siječnju 2008. godine potpisuje Stefano Piani, crtež Andrea Cascioli, a naslovnicu maestralni Roberto De Angelis

Cijena “Kaliope” tijekom prva dva mjeseca bit će 140 kuna, a zatim regularnih 175 kn.

Bacite pogled:





Šesto izdanje (od ukupno osam) koje ćemo najaviti u sklopu ove naše sljedeće ture koja bi do kraja sljedećeg tjedna trebala biti u prodaji je 68. knjiga Nathana Nevera, a epizode (201-203) koje vas čekaju u njoj su:

“NEUHVATLJIVI” (Michele Medda / Roberto De Angelis)
“TORANJ SA SATOM” (Michele Medda / Roberto De Angelis)
“SVIJET SUTRAŠNJICE” (Antonio Serra / Paolo Di Clemente, Stefano Martino, Ivan Calcaterra, Elena Pianta, Giancarlo Olivares i Roberto De Angelis)

Dvodijelna pustolovina “Neuhvatljivi” / “Toranj sa satom” u Italiji je izvorno objavljena u veljači i ožujku 2008., a sjajni “Svijet sutrašnjice” u travnju iste godine. Naravno, kao i obično, autor svih naslovnica je genijalni Roberto De Angelis!

Regularna cijena ove Nathanove knjige bit će 195 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete je kupiti za 156 kuna.

Bacite pogled:





Prvi dio “TAJNE ELISE DAVIS” predzadnji je naslov u ovoj našoj novoj turi koja bi svjetlo dana trebala ugledati krajem sljedećeg tjedna, a riječ je - naravno - o 33. albumu našega neponovljivog pirata - Riđobradog!

Baš kao i prethodnu, i ovu epizodu potpisuju Christian Perrissin (scenarij) i Marc Bourgne (crtež), a tekst na stražnjoj korici još jednom je djelo multipraktičnog Renata Vladimira Renkyja

Redovna cijena prvog dijela “TAJNE ELISE DAVIS” bit će uobičajenih 120 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ga kupiti za 96 kuna.

Bacite pogled:





Zadnje izdanje u ovoj našoj novoj turi koja bi trebala izaći krajem sljedećeg tjedna ujedno označava i - barem zasad - svršetak serijala našeg Bradonje s kojim smo se počeli družiti u svibnju sad već prilično daleke 2006. godine.

U drugom dijelu “TAJNE ELISE DAVIS”, inače 34. albumu serijala - zaokružit ćemo priču koja je započela u broju 33., a što nas čeka u budućnosti - to nitko sa sigurnošću ne može kazati.

Naravno, i ovu epizodu potpisuju Christian Perrissin (scenarij) & Marc Bourgne (crtež), tekst na stražnjoj korici ponovno je napisao Renky, a mi se nadamo da ovo neće biti zadnje što ćemo objaviti od Riđobradog

Na kraju još samo podatak da će redovna cijena drugog dijela “TAJNE ELISE DAVIS” biti također 120 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ga kupiti za 96 kuna.

Bacite pogled:



Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio