петак, 21. децембар 2018.

ČAROBNA KNJIGA predstavlja PROVIDENS ČIN 1 I 2

U okviru novogodišnje STRIPOMANIJE „Čarobne knjige“ PROVIDENS ČIN 1 I 2 biće na Letećem startu od 21. do 28. decembra 2018.




„Providens – prvi čin“ prodavaće se po ceni od 1.070 dinara. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu biće 1.200 dinara, a u ostalim knjižarama 1.599 dinara.

„Providens – drugi čin“ po ceni od 1.140 dinara. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu biće 1.250 dinara, a u ostalim knjižarama 1.699 dinara.





U prvom talasu STRIPOMANIJE imaćete priliku da zaronite u srce misterije čije razmere ne možete ni da naslutite! Za sve vas koji ste propustili „Neonomikon“ će do 28. decembra takođe biti sa specijalnim popustom od 33%!

Providens, trotomno ostvarenje Alana Mura i Džejsena Barouza,istovremeno predstavlja nastavak i prethodnicu Neonomikona i priče Dvorište (oba naslova su plod saradnje Alana Mura i Džejsena Barouza). Ona je omaž H. F. Lavkraftu, iskošen pogled na njegovu biografiju, te dekonstrukcija i novo viđenje Lavkraftove teritorije. Sam Mur je izjavio da je Providens delo za koje je, posle stripa Iz pakla, morao najviše da istražuje i da je to njegova „lavkraftovska priča bez premca”.

Novinski izveštač i romanopisac u usponu Robert Blek radi za njujorški Herald tribjun. Kad jednog junskog dana 1919. godine dobije zadatak da napiše nevažan članak, on tu priliku koristi da se upozna s doktorom Alvarezom, čiji ga stavovi o književnosti oduševljavaju. Taj susret, uz ličnu tragediju, šalje Bleka na put introspekcije i samootkrivanja. On odlučuje da će napisati roman koji je dugo želeo da napiše i napušta posao kako bi sledio tragove u istrazi reda Stella sapiente i tajanstvene Knjige mudrosti zvezda. 

Potraga ga odvodi u srce Nove Engleske i povezuje s paletom zanimljivih i opakih prilika. Robert polako prodire u srce misterije veće od svega što je mogao da zamisli i razmere te misterije postepeno počinju da ugrožavaju njegov razum.

Autor: Mur, Alan /Format: 24x16

Više o stripomaniji saznajte ovde:

Sva nova izdanja, kao i knjige na akciji u okviru STRIPOMANIJE, možete kupiti na našem sajtu www.carobnaknjiga.rs, u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu i Klubu čitalaca „Čarobne knjige“ „Bulevar Books“ u Novom Sadu.

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio