среда, 15. децембар 2021.

ČK PREDSTAVLJA - Frankenštajn

 


Format 20,8 x 29,7 cm
Povez Tvrd
Broj strana 208
Štampa Crno bela
Serijal STARI KONTINENT

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:

Košmar jednog čudovišta.

Ludilo jednog čoveka.

U 19. veku, eri tehnoloških izuma i industrijske revolucije, engleska književnost iznedrila je slavna dela i likove koji i danas žive. Takav je upravo slučaj s Frankenštajnom Meri Šeli i tragičnim usudom njenog junaka, otpadnika kojeg su svi odbacili, a najpre njegov stvoritelj.

Iz narcisoidnog delirijuma Viktora Frankenštajna rođeno je kolosalno, zastrašujuće biće, koje je u stanju da voli i koje žarko želi da se poveže sa svetom, ali je osuđeno na samoću, patnju i nerazumevanje. Jer to bezimeno stvorenje, kojem će naredne generacije nadenuti ime njegovog tvorca, zapravo je sastavljeno od delova mrtvih tela kojima je Viktor Frankenštajn udahnuo život...

U tradiciji majstorski izvedene stripske verzije „Drakule“, Žorž Bes potpisuje ovu raskošnu adaptaciju „Frankenštajna“. Njegove upečatljive i elegantne crno-bele slike magično sublimiraju dramski naboj priče; posredi je grandiozno delo u kom jasne linije i moćni tuš autora u svakom kadru odišu romantičarskim žarom ovog modernog mita.

„FRANKENŠTAJN“ strip na Letećem je startu u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.340 dinara, od srede 15. decembra, do nedelje, 19. decembra 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.500 dinara, a u ostalim knjižarama 1.999 dinara.


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio