недеља, 19. децембар 2021.

Arts Crafts & Design za LUKU!

 Dorćol Platz, Dobračina 59b • 18.12.2021. od 11h do 12h

U jeku priprema za predstojeće novogodišnje praznike i zasluženi odmor, umetnici, dizajneri i mali kreativni preduzetnici, u saradnji sa Dorćol Platzom, pridružuju se akcijama za Luku Kurjačkog. Skupljanje sredstava za Lukinu terapiju napreduje, ali nismo još dovoljno blizu cilja... Zato vas pozivamo, dragi sugrađani, da posetite BAZAR ZA LUKU koji će se održati 18.12.2021 u Dorćol Platzu od 11h do 20h.


Do sada ste već sigurno čuli za Luku. Mladi talentovani pisac i pozorišni umetnik, pasionirani ljubitelj stripa i filma, bori se protiv agresivnog tumora na mozgu. Međutim, postoji neverovatna nova terapija u Japanu za koju je Luka idealni kandidat! Naša novogodišnja želja je Lukina avionska karta za Japan i prvi dan te terapije. Možete pomoći da nam se želja ispuni i istovremeno obradujete još nekoga novogodišnjim poklonom dolaskom i kupovinom na BAZARU ZA LUKU, jer sav prihod od ovog bazara ide za Lukino lečenje.

Na bazaru će se naći originalni umetnički radovi, printovi, spora moda, nakit, stripovi, notesi i druge prigodne sitnice... najbolje što srpska umetnička i dizajnerska scena ima da ponudi!

Na bazaru će biti postavljen i STRIP KUTAK u kom će ljubitelji devete umetnosti moći da kupe izdanja Veselog Četvrtka, System Comicsa, Lavirinta, kao i potpisane printove naših proslavljenih strip autora i ilustratora: Boba Žibkovića,  Igora Kordeja, Alekse Gajića, Dražena Kovačevića, Stevana Subića, Milana Jovanovića, Marka Somborca, Jovana Ukropine, Jane Adamović, Zografa i Mirka Čolka. Posebna poslastica biće kvalitetni printovi naslovih ilustracija čuvene Zlate Serije!

Od 12h do 14h Marko Somborac, karikaturista i čuveni autor svima omiljenog BLIC STRIPA, crtaće originalne portretne karikature posetilaca.

Tokom trajanja bazara, muzičku podršku dobrom raspoloženju pružaće Luton, Šćepine vragolije i Danilo Kas.

Zahvaljujemo Dorćol Platzu za ustupljen prostor kao se svim brojnim učesnicima bazara koji su nesebično pomogli i donirali svoja dela, vreme i pozitivnu energiju! Samo nežno prema sebi, Scarlet kimono, Gugadžina, Dobre Brlje, Bob Živković, Marko Somborac, Veseli četvrtak, System comics, Handsome bags, TKV, Zograf... samo su neki od njih!

Još informacija o Luki Kurjačkom možete potražiti na stranici Fondacije «Budi human»


Informacije o ART, CRAFT & DESIGN - BAZAR ZA LUKU! možete naći na facebook eventu

DOBRODOŠLI!

Jana Adamović
i tim ART, CRAFT & DESIGN - BAZAR ZA LUKU!
Нема коментара:

Постави коментар

Novogodišnji sajam stripova u Somboru

  U nedelju, 26. decembra 2021. godine, u vremenu od 10,00 do 17,00 sati, u maloj sali Sokolskog doma u Somboru, ul. Venac Petra Bojovića br...