среда, 22. децембар 2021.

ČK PREDSTAVLJA - Bluberi 6 i 7

 


Format 20,8 x 29,7 cm
Povez Tvrd
Broj strana 224
Štampa Kolor
Serijal STARI KONTINENT

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:



Format 20,8 x 29,7 cm
Povez Tvrd
Broj strana 168
Štampa Kolor
Serijal STARI KONTINENT

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:

Priče o Bluberiju ne gube na intenzitetu, ni u reči ni u slici. Žan Žiro u to vreme uveliko razvija svoju personu Mebijusa i u ovim pričama je sve više primetan Mebijusov uticaj, što donekle menja vizuelni identitet Bluberija, ali to je u skladu sa Žiroovim stalnim nastojanjem da se razvija i da širi granice svog umeća, ali i stripske umetnosti uopšte.

MAJKL STIV DONOVAN BLUBERI je čovek sklon ispadima i upadanju u nevolje. Sin je bogatog južnjačkog plantažera, ali sticajem dramatičnih okolnosti završava u američkoj vojsci, gde brzo dolazi do čina poručnika. Bluberi je osobenjak nemirnog duha, znatiželjan i smeo, sklon avanturi i kocki, često grub i beskompromisan, ali, kad zatreba, pravičan i častan... Dosledan je u izvrdavanju autoritetima i vođenju ličnih ratova, i u svojim avanturama – često u društvu prijatelja, među kojima su Džimi Maklur i Red Nek – susreće se s raznim zloćudnim revolverašima i indijanskim pljačkašima, ali i sa istorijskim ličnostima: Vajatom Erpom, Dokom Holidejom, Džeronimom, Kočizom i drugima.

Bluberi je remek-delo francusko-belgijske škole stripa i, po mišljenju mnogih, najbolji je vestern strip svih vremena. Kroz uzbudljive epizode, koje je većim delom napisao slavni belgijski scenarista Žan-Mišel Šarlije, pratimo kreativni razvoj Žana Žiroa, jednog od najznačajnijih svetskih crtača stripa, od njegove rane faze, u kojoj je još tragao za pravim likovnim izrazom, do vizuelno raskošnih zrelih radova.

Nastao davne 1963, Bluberi i dalje postavlja veoma visoka merila u svom žanru i stripu uopšte.

„BLUBERI“ 6 i 7 na Letećem su startu u okviru Novogodišnje Stripomanije Čarobne knjige, u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.800 dinara za šesti i 1.340 dinara za sedmi tom, od srede, 22. decembra, do četvrtka, 30. decembra 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 2.000 dinara za šesti i 1.500 dinara za sedmi tom, a u ostalim knjižarama 2.699 dinara za šesti i 1.999 dinara za sedmi tom.

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio