среда, 22. децембар 2021.

Čarobna knjiga predstavlja Iznogud 1 i 2 integrali

 


Format 20,8 x 29,7 cm
Povez Tvrd
Broj strana Integral 1 - 148; Integral 2 - 132
Štampa Kolor
Serijal STARI KONTINENT

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:

U Bagdadu, egzotičnom i prašnjavom, prastarom i večnom, jedan živčani i snalažljivi, ali i baksuzni veliki vezir uporno pokušava da postane „kalif umesto kalifa“.

Iznogud, jedan od najslavnijih likova humorističnog francuskog stripa i svakako jedan od omiljenih stripskih antijunaka, sve što čini podređuje tom ultimativnom cilju, koji bi da postigne uz pomoć – ili, možda, smetnju – vernog sluge i sadruga, dobroćudnog i debeljuškastog Dil el Tanta.

Brojne su Iznogudove avanture, brojni pokušaji da smeni Haruna al Prašida i dosegne apsolutnu vlast, što već generacijama čitalaca, od davne 1962. naovamo, nateruje suze na oči od smeha. Nije ni čudo, jer su tvorci ovog nadaleko čuvenog junaka jednako slavljeni Žan Tabari i Rene Gosini, neprikosnoveni kralj stripskog humora. Iznogud nije ni previše hrabar, ni moralan, ali ga upravo njegova opsesivna usmerenost na samo jedan cilj i stalni neuspesi koje trpi, ali uprkos kojima istrajava, čine toliko simpatičnim i voljenim.

„IZNOGUD“ 1 i 2 na Letećem su startu u okviru Novogodišnje Stripomanije Čarobne knjige, u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.340 dinara po tomu, od ponedeljka, 20. decembra, do četvrtka, 30. decembra 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.500 dinara po tomu, a u ostalim knjižarama 1.999 dinara po tomu.


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio