понедељак, 6. септембар 2021.

Promocija dvoknjižja FIRENTINSKI DUBLET 7. septembra

 


Predstavljanje duologije „Firentinski dublet“ Gorana Skrobonje i Ivana Nešića održaće se u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC, u utorak 07. septembra 2021. s početkom u 18 časova.

O knjizi će pored autora govoriti književni kritičar Vasa Pavković i urednica Dubravka Dragović Šehović.

Milovana Glišića znamo kao majstora srpske realističke pripovetke, ali su Goran Skrobonja i Ivan Nešić u četiri ruke od njega stvorili književnog junaka, izvanrednog detektiva koji rešava najzahtevnije zločine u dvoknjižju „Firentinski dublet – Sfumato i Kjaroskuro“.

Skrobonja i Nešić su u prvom delu dvoknjižja Firentinski dublet: Sfumato postavili scenu za uzbudljivu pustolovinu u kojoj krajem 19. veka učestvuju poznate istorijske ličnosti viktorijanske epohe, s tim da je u središtu svega naš čuveni pisac Milovan Glišić, ali ne zahvaljujući književnim, već kriminološkim kvalitetima.

Avantura koja Glišića dovodi u London na proleće 1889. godine gde mora, pored specijalnog zadatka koji mu je Milan I Obrenović poverio neposredno pre svoje abdikacije, da se bavi i potragom za Džekom Trbosekom, otvorila je mnoga pitanja na koja čitaoci nisu dobili definitivan odgovor.

Zašto baš Glišić, kakvu tajnu kriju beležnice nastale u periodu kada su Leonardo da Vinči i Mikelanđelo Buonaroti slikali u istoj prostoriji, kakvu ulogu u zapletu ovog romana ima burni ljubavni život kralja Milana Obrenovića i ko je fatalna madam Djelafoa, samo su neka od pitanja na koja će odgovore dati učesnici promocije.

Ulaz na promociju je slobodan.


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio