петак, 17. септембар 2021.

Zahvalnica Andžeja Sapkovskog čitaocima i izdavaču u Srbiji

 


Povodom deset godina kontinuiranog objavljivanja literarnih dela Andžeja Sapkovskog u izdanju Čarobne knjige, ovaj popularni poljski pisac nedavno je ukazao veliku čast svom izdavaču i čitaocima u Srbiji, uputivši im poruku zahvalnosti.

„Dragi moji čitaoci, ove godine obeležavamo desetu godišnjicu od Geraltovog susreta sa vašom zemljom, Srbijom“, stoji na početku poruke Andžeja Sapkovskog. „Pisanje knjiga je jedno, ali njihova dugovečnost je potpuno druga stvar. Počastvovan sam kada vidim da, nakon toliko vremena, ljudi i dalje sa uzbuđenjem prate avanture rame uz rame s Vešcem. Za to moram da zahvalim svom izdavaču Čarobnoj knjizi, koja je verovala u moj rad. Ali ova priča bi bila isprazna bez vas, čitalaca. Hvala najstarijima među vama za predivnu dobrodošlicu koju su pružili mojim knjigama. I hvala najskorijima među vama što nastavljate da nosite plamen ove sage“, napisao je Sapkovski.

Čarobna knjiga je jedna od prvih izdavačkih kuća van Poljske koja je prepoznala kvalitet i potencijal književnih dela Andžeja Sapkovskog. U izdavačkom programu našeg renomiranog izdavača već čitavu deceniju nalaze se knjige iz serijala „Saga o vešcu“, ali i druga istaknuta dela ovog pisca, poput „Husitske trilogije“ i zbirke Maladi i druge priče.

Ove godine Čarobna knjiga je objavila specijalno ilustrovano izdanje knjige Poslednja želja, a u planu je da tokom ove jeseni čitaocima budu predstavljena i kompletno ilustrovana izdanja, u punom koloru, u kojima se obrađuju zasebne priče iz Poslednje želje.

Iz Čarobne knjige napominju da to nije sve, i najavljuju poslasticu za sve fanove Veščevog sveta – svojevrsnu enciklopediju likova, čudovišta, tvrđava i predela.


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio