петак, 10. септембар 2021.

Od Novog pa ko zna gdje: Stripovi u boci plove Jadranom

 


Ove sedmice su, kao prethodnih godina po završetku vanredno kvalitetnog Strip festivala u Herceg Novom, stripovi u boci tradicionalno bačeni u more.

U prethodnih pet godina, poruke u boci sa Hercegnovskog strip festivala pronašli su stanovnici obala Italije, Hrvatske i Crne Gore.

„Ne mogu vjerovati da je boca preživjela put do hrvatskog otoka Pašmana“, napisao je prošle godine u svojoj poruci HSF-u Filip Milolović koji je pronašao bocu sa stripom Midhata Kapetanovića, dodajući da je ranije dolazio često u Crnu Goru i da sada ima i razlog više da posjeti našu zemlju.

Hercegnovski strip festival, podsjetimo, jedna je od najvećih manifestacija koje su na području Jugoistočne Evrope posvećene devetoj umjetnosti.

Udruženje ljubitelja stripova i manifestaciju „Hercegnovski strip festival“ osnovao je 2007. godine likovni umjetnik i strip crtač Nikola Ćurčin. Ciljevi udruženja su popularizacija stripa i edukacija o devetoj umjetnosti.


Нема коментара:

Постави коментар

Strip konkurs Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine

  CENTAR ZA LIKOVNO VASPITANJE DECE I OMLADINE VOJVODINE RASPISUJU KONKURS ZA 34. IZLOŽBU AUTORSKOG STRIPA PREDŠKOLACA I UČENIKA SRBIJE Stri...