среда, 29. септембар 2021.

Saga o Vešcu: Ilustrovana priča 1 – Veštac

 


ODABRANE ILUSTROVANE PRIČE IZ SAGE O VEŠCU

– A mi ovde u Vizimi čekamo da se dogodi čudo i zamandaljujemo vrata za svaki pun mesec ili vezujemo prestupnike pred dvorcem računajući da će beštija da se najede i vrati u grobnicu.
– Lepo ste se dosetili – nasmeja se veštac. – Je l’ se prestupništvo smanjilo?
– Ni najmanje.

Svetski popularna Saga o Vešcu obogaćena je radom vrsnih ilustratora na najznačajnijim pričama iz tog serijala. U ovom tomu, Timote Montenj je na majstorski način ilustrovao uvodnu priču iz Poslednje želje, prvog toma sage.

Geralt od Rivije dolazi na vrata grada Vizime da bi odgovorio na poziv razglašen po čitavom kraljevstvu: nudi se 3.000 orena onome ko skine čini sa ćerke kralja Foltesta. Jer iako je princeza sahranjena na dan svog rođenja, sedam godina kasnije, pretvorena u strigu, izlazi iz svoje grobnice u noćima punog meseca, da bi krvavo ubijala.

Pre Geralta, taj izazov prihvatili su mnogi učeni ljudi, pustinjaci, pastiri, vitezovi i drugi vešci. Nijedan nije uspeo.

Pored ove delikatne misije, Geralt će otkriti i intrige velikodostojnika Vizime...

UNIVERZUM VEŠCA GERALTA BAZIRAN JE NA SAGI O VEŠCU, SERIJALU KOJI JE NAPISAO ANDŽEJ SAPKOVSKI, A PRIPADAJU MU I SVETSKI POZNATA VIDEO-IGRA (THE WITCHER) I NETFLIKSOVA ISTOIMENA SERIJA.


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio