понедељак, 6. септембар 2021.

Libellus - obaveštenje

 Kako smo vas već obavijestili, na ovogodišnjem Interliberu (ako ga bude) mi nećemo imati svoj štand, ali to ne znači da neće biti naše tradicionalne, prigodne akcije, dapače!

Naime, akcija je već započela te će trajati sve do 3.10.2021. i možda je upravo ona baš prava prigoda za sve ljubitelje Dragonera koji još uvijek nisu otkrili Bezdušne!

Ukratko, riječ je fenomenalnoj popratnoj sagi koju u Italiji od studenoga 2017. godine SBE objavljuje u sklopu svoje podetikete Audace koja označava ozbiljnije, kompleksnije štivo za odraslu publiku, s eksplicitnim tekstom i scenama nasilja.

Inače, još uvijek je puno nepoznatih detalja iz života Iana Arànilla, viteza Varliedàrta iz loze Zmajoubojica, koji je poznat i kao “Rômevarlo”, odnosno Dragonero, a dosta njih tiče se njegove mladosti i vjerojatno je riječ o najdramatičnijem razdoblju njegova života kada se, kao buntovni mladić koji je pobjegao od kuće, pridružio zloglasnoj plaćeničkoj družini Bezdušnih tijekom nasilnog razdoblja Previranja.

Istinski genijalci koji potpisuju Bezdušne (baš kao i Dragonera) su Luca Enoch i Stefano Vietti, a mi smo dosad objavili pet albuma na 80 stranica, od kojih 16 otpada na tekstualne dodatke koji dodatno pojašnjavaju brojne detalje iz svijeta Dragonera, a naročito one koji se odnose na povijest cijelog područja na kojem se zbiva radnja. Crtački velemajstori koji su dosad sudjelovali na ovom projektu su Mario Alberti, Ivan Calcaterra, Alfio Buscaglia, Manolo Morrone i Francesco Rizzato, a mi ćemo uskoro objaviti još dva uistinu briljantna albuma!

Stoga, ako dosad iz bilo kojeg razloga niste nabavili Bezdušne, ovo je topic na našemu forumu na kojemu možete pronaći sve potrebne informacije kako doći do njih dok su još uvijek dostupni (a i do brojnih drugih zanimljivih naslova, naravno):

















Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio