среда, 2. јун 2021.

Strip fanzin "KUNOVA" broj 9


Kao znak zahvalnosti za sve što je uradio za srpski strip i strip Srpske, kompletan novi broj strip fanzina “Kunova” posvećen je Miloradu Vicanoviću Mazi i Salonu stripa Laktaši. Naime, urednik i osnivač ovog fanzina, Zdravko Knežević Knez i njegov jatak Predrag Ikonić, u potpunoj ilegali (bar na početku) osmislili su koncepciju novog broja, pripremili ga, odštampali i uručili Mazi kao poklon iznenađenja na tek završenom 13. (ili bijepe 14.) Salonu stripa – Laktaši 2021.

A koncepcija je takva, da su u fanzinu na 48 crnobijelih stranica (korice u boji) objavljena dva stripa nastala na prva dva salona stripa u Laktašima (do sada nikada objavljena) nastala iz pera velikih strip imena sa eks-JU područja i jedan (objavljen ranije u strip magazinu “Parabellum”) nastao na Demofestu u dobra stara vremena. Sve to začinjeno je sa par starih tekstova o salonu i jednim potpuno novim tekstom. Dat je pregled plakata sa svih dosadašnjih salona stripa sa imenima njihovih autora. Naslovnu stranu krasi ilustracija koju je Maza nacrtao kao najavu za predstojeći salon više iz zezanja nego što je i mislio da će negdje biti objavljena. Već pomenutom uredničkom dvojcu se ova ilustracija svidjela pa su je okrečili na svoj način. Na poslednjoj strani fanzina u punom koloru objavljen je plakat autora Bojana Jokanovića.

A imena koja potpisuju stripove i tekstove u ovom broju (a većina ih ni ne zna da su objavljeni) su: Marko Stojanović, Predrag Ikonić, Mihajlo Dimitrievski, Damjan Mihajlov, Vladimir Vesović, Milorad Vicanović, Zdravko Jandrić, Vladimir Aleksić, Filip Andronik, Srđan Nikolić, Dejan Šijuk, Miroslav Slipčević, Mirko Čolak, Davor Dramičanin, Zdravko Girov, Igor Jovčevski, Vladimir Aleksić, Goran Sudžuka, Ozren Miždalo, Enis Čišić, Ines Dedović, Mijat Mijatović, Dražen Kovačević, Stanko Gojić, Zoran Pejić, Dejan Škipina, Radovan Subić, Dejan Šijuk, Dejan Stojiljković i Ivan Veljković!

Napominjemo da je za sve objavljene autore obezbjeđen autorski primjerak koji će im biti uručen kad-tad, a svi zainteresovani za posjedovanje ovog fanzina mogu se javiti Knezu i dogovoriti oko načina nabavke!


 

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio