петак, 25. јун 2021.

Super Karusel #1 - Spiru u zemlji Sovjeta

Vratio se Karusel!

Za vreme odsustva vredno je trenirao, pio vitamine i postao veliki – Super Karusel! Neki pak kažu da je za taj rast zaslužna ta čudnovata mutirana Najkula. Bilo kako bilo, Karusel je ponovo tu… onaj isti (a ipak malko drugačiji), dobro poznat, jedini pravi… samo još lepši i veći! Veći, ali i brži! Jer na svaka dva meseca Super Karusel kružiće u povećanom formatu.

Neke stvari se nikad ne menjaju…

Super Karuselom klackaće se neki stari znanci-junaci: Spiru i Fantazio, Bil i Bul…

Za verglom ovog veselog vrtuljka nalazi se ista ekipa ludak… zaluđenika koji su vam doneli i sva dosadašnja izdanja Karusela.

Super Karusel izlaziće u albumskom i magazinskom izdanju.

...a ponešto se i menja!

Na stranicama Super Karusela osvanuće prvi put Krcko, Klifton, Mali Nemo… i brojna druga iznenađenja.

Albumsko izdanje biće dostupno u ograničenom tiražu od 100 primeraka. Svoj jedinstveno numerisan tvrdo ukoričeni primerak možete ugrabiti isključivo putem našeg sajta www.najkula.rs i, zavisno od zaliha, u odabranim striparnicama.

One koji direktno od Najkule naruče svoje primerke Super Karusela, bilo albumskog, bilo magazinskog izdanja, čekaju iznenađenja! A verne, redovne kupce Super Karusela čekaće i posebna poslastica… ali o tome više kada dođe vreme za to… Jer naši prvi gosti-stari znanci na vrtešci čekaju da budu predstavljeni kao prvo izdanje!


Spiru u zemlji Sovjeta 




Još od jednog slavnog novinara dečjeg lica, njegovog psa i njihove (ne)slavne pustolovine u zemlji Sovjeta nijedan ozbiljan par novinara nije se usudio da se zaputi u Sovjetski Savez i napravi reportažu koja bi verodostojno oslikala raj komunizma. Dobro, budimo iskreni, ni sada nije reč o ozbiljnom paru novinara, a i… pssst… među nama, nisu se otisnuli put SSSR-a zaista radi reportaže. No bilo kako bilo, eto naših dragih pustolova Spirua i Fantazija u zemlji Sovjeta! I eto nove scenografije za duhovitu, šarmantnu priču u starom, dobro poznatom ruhu… ali i scenografije za suptilno i istovremeno moćno oslikavanje društava u kojima živimo.

Spiru u zemlji Sovjeta Nedarta i Tarena deo je čuvene edicije Le Spirou de… Ta edicija donosi vizije Spirua iz očiju slavnih autora koji su i se i sami tokom odrastanja divili pustolovinama Spirua i Fantazija koje su stvarali Rob-Vel, Franken, Furnije i ostali velikani što su radili na redovnom serijalu. Već na prvi pogled jasan je uticaj Andrea Frankena, a tokom čitanja postaje očito i furnijeovsko bavljenje društveno-političkim temama.

Na ovom putovanju s druge strane Gvozdene zavese Spiru i Fantazio upoznaće nove prijatelje i sasvim drugačiju kulturu, ali i doživeti novu spoznaju o sebi samima… i otkriti da ni u jednom svetu stvari nisu crno-bele, ili preciznije, crveno-bele.

Scenario: Fred Nedart (Fred Neidhardt)
Crtež i boje: Fabris Taren (Fabrice Tarrin)
Naslov originala: Spirou chez les Soviets

Format: 240 x 320 mm
Uvez: Meki s klapnama i tvrdi
Kolor: Boja (uz dominantnu crvenu)
Br. strana: 56

Cena:
– magazinsko izdanje: 790 RSD u promotivnom periodu preko sajta Najkule i u striparnicama (puna cena 1.190 din)
– albumsko izdanje: 1.490 RSD isključivo preko sajta Najkule (i u odabranim striparnicama u slučaju zaliha primeraka)


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio