субота, 12. јун 2021.

24. CRŠ - Zagreb Comic Con

 Zdravo svima koliko Vas ima! 

Pozivamo vas i ove godine na 24. CRŠ - Zagreb Comic Con, od 18. do 20. lipnja u zagrebačkoj Tvornici kulture!

Ove vas godine, osim tradicionalnog sajma stripa na kojem će se predstavljati domaći izdavači i knjižare, očekuje i strip kviz, paneli i razgovori s autorima, crtanje i potpisivanje za publiku, predavanja, promocije novih izdanja, tribine, radionice stripa za djecu te mnoga druga događanja.

Ovogodišnje goste najavljivat ćemo u danima koji dolaze, a za početak možemo predstaviti autora prvog ovogodišnjeg CRŠ - Zagreb Comic Con plakata, Tihomira Tikulina Ticu!


U sklopu festivala održava se i natječaj “Mladi lav” za najmlađe strip umjetnike čiju ćete izložbu radova moći pogledati u Tvornici, a oni najbolji će osvojiti i vrijedne nagrade!
Osim “Mladog lava”, moći ćete uživati i u izložbi Vladimira Delača “Hrvatski strip za djecu - Viki i Niki”.

“Viki i Niki”, kultni strip za djecu iz šezdesetih, izlazio je u “Plavom vjesniku” i obilježio djetinjstvo onih koji su odrasli u vrijeme kad televizija nije bila u punom zamahu, kad nije bilo elektroničkih izazova današnjice, pa se izlazak novog broja svakog dječjeg lista očekivao sa nestrpljenjem. U prvoj epizodi stripa “Viki i Niki” Vladimir Delač i scenarist Norbert Neugebauer su Vikija i Nikija predstavili kao dva brata, posve obična dječaka, gotovo jednakih godina koji doživljavaju posve neobične događaje. Iza tog jednostavnog opisa stoji jedan od najdugovječnijih, najpopularnijih i najznačajnijih serijala dječjeg stripa u nacionalnoj produkciji devete umjetnosti.

Ulaz na festival i sve aktivnosti je BESPLATAN!

Festival možete posjetiti u zagrebačkoj Tvornici kulture, u Šubićevoj 2 od petka 18. lipnja do nedjelje 20. lipnja!
PETAK, 16:30 - 22:00
SUBOTA, 10:00 - 22:00
NEDJELJA, 10:00 - 18:00

Festival i svi vezani događaji organizirani su u potpunosti u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, tako da je nošenje maske obavezno.

Za prijavu na strip kviz, koji će se također održati uz poštivanje propisanih ograničenja, pratite naše objave za više informacija!


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio