четвртак, 17. јун 2021.

ČAROBNA KNJIGA PREDSTAVLJA NOVU EDICUJU: NAJBOLJI KRIMI-ROMANI SVETA!

 


Opasni detektivi, lepe žene, hladan metal pištolja i još hladnija pića, i do srži pokvareni zlikovci. Ovog leta osvežite se odabranim romanima najuzbudljivijeg književnog žanra. Dela koja su definisala i obeležila detektivsku književnost za sva vremena. 

Predstavljamo vam romane velikana ovog žanra: „Dugo opraštanje“ Rejmonda Čendlera, „Stakleni ključ“ Dašijela Hameta i „Jeza“ Rosa Makdonalda!

Biblioteka NAJBOLJI KRIMI-ROMANI SVETA specijalno je dizajnirana tako da vrhunski romani ovog žanra budu u jednako kvalitetnom izdanju. Vođeni činjenicom da su ovi pisci utemeljivači žanra, dizajn edicije prilagođen je tako da podseća na izdanja u kojima su se prvobitno štampali krimi-romani, pa smo tako dobili efektan suženi format sjajnog retro šmeka koji, u kombinaciji sa modernim elementima, pruža fenomenalno vizuelno rešenje. 




„JEZA“ ROSA MAKDONALDA na LETEĆEM STARTU po ceni od 600 dinara!

„Romani o Arčeru predstavljaju najbolju seriju detektivskih romana ikada napisanu u Americi.” – The New York Times Review of Books

U ovom kultnom romanu Rosa Makdonalda izbezumljeni mladić angažuje privatnog detektiva Lua Arčera da pronađe njegovu nestalu nevestu. Ali čim uspe da pronađe Doli Kinkejd, Arčer na vratu ima dva ubistva, jedno od pre dvadeset godina, a drugo toliko sveže da se prolivena krv još nije osušila. Ono što sledi jeste izuzetno napet roman ispunjen uverljivim i životnim likovima, i sa jednom od najintrigantnijih priča iz pera majstora kriminalističkog žanra.

Zahvaljujući izbrušenim psihološkim portretima likova i filozofskim idejama koje je utkao u popularnu književnost, Makdonald važi za jednog od najvećih romanopisaca svoje generacije, kao i za jednog od najboljih krimi-pisaca svih vremena.

„JEZA“ na Letećem je startu u Klubovima čitalaca „Čarobne knjige“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 600 dinara, od srede 16. juna, do nedelje 20. juna 2021. Posle Letećeg starta, u našim klubovima čitalaca i na sajtu ovaj izvanredni roman možete kupiti sa 20% popusta, a u ostalim knjižarama po ceni od  899 dinara.


„STAKLENI KLJUČ“ DAŠIJELA HAMETA na LETEĆEM STARTU po ceni od 470 dinara!

„’Malteški soko’ važi za jedan od najboljih krimi-romana ikada napisanih. Ako mene pitate, ’Stakleni ključ’ je bolji.” – Volas Strobi

Pol Madvig je veseli, korumpirani političar koji podržava senatora Henrija u nadi da će osvojiti njegovu ćerku Dženet. Kada Polov najbolji prijatelj i pomoćnik Ned Bomont pronađe leš njenog brata Tejlora, postavlja se pitanje da li Madvig želi naslednicu moćne političke loze dovoljno da bi počinio zločin. Ili to, možda, neko od njegovih brojnih neprijatelja pokušava da mu smesti?

Hametov najbolji roman kombinuje savršen zaplet, autentično iskvarene likove, neverovatnu pronicljivost i spisateljski stil bez premca.

„Vrhunac Hametovog umeća, što znači i vrhunac umeća krimi-pisaca XX veka.” – Džulijan Simons, pisac i književni kritičar

„STAKLENI KLJUČ“ na Letećem je startu u Klubovima čitalaca „Čarobne knjige“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 470 dinara, od srede 16. juna, do nedelje 20. juna 2021. Posle Letećeg starta, u našim klubovima čitalaca i na sajtu ovaj izvanredni roman možete kupiti sa 20% popusta, a u ostalim knjižarama po ceni od  699 dinara.


„DUGO OPRAŠTANJE“ REJMONDA ČENDLERA na LETEĆEM STARTU po ceni od 740 dinara!

„Čendler je izmislio nov način pripovedanja o Americi, i ona nam više nikada nije izgledala isto.” – Pol Oster

Teri Lenoks, siromašni, pijani veteran, ima problem. Njegova bivša žena, bogatašica, mrtva je i on mora brzo da pobegne iz Los Anđelesa. Stoga se obraća jedinom prijatelju u koga ima poverenja – privatnom detektivu Filipu Marlou. On je voljan da pomogne nesrećniku u nevolji, ali kasnije, kada Lenoks izvrši samoubistvo u Meksiku, Marlou biva uvučen u poslove razvratne grupe preljubnika i alkoholičara koji spletkare dok leče mamurluk u osunčanom, bogataškom kraju Los Anđelesa. Uveren u to da Lenoks nije ubio svoju bivšu ženu, Marlou se pita koliko će se još leševa pojaviti pre nego što otkrije istinu...

Rejmond Čendler je pisac koji je ostvario ogroman stilski uticaj na popularnu kulturu Sjedinjenih Američkih Država, a „Dugo opraštanje“ smatrao je svojim najboljim delom. Esencijalan roman za sve ljubitelje žanra.

„DUGO OPRAŠTANJE“ na Letećem je startu u Klubovima čitalaca „Čarobne knjige“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 740 dinara, od srede 16. juna, do nedelje 20. juna 2021. Posle Letećeg starta, u našim klubovima čitalaca i na sajtu ovaj izvanredni roman možete kupiti sa 20% popusta, a u ostalim knjižarama po ceni od  1.099 dinara.






Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio