петак, 4. јун 2021.

Пергам / Pergam

 


Poštovanje,

ovo je naše prvo obraćanje stripovskoj javnosti, znamo da će pitanja biti mnogo, ali trudićemo se da vam damo sve odgovore...

Mi smo Pergam, potpuno nova strip-izdavačka kuća, baza nam je u Trebinju, a saradnici su nam rasuti po cijelom Balkanu! Izdavaćemo za sada isključivo i samo Bonelli stripove, i to one koje i mi i vi zajedno, jedva čekamo, naslove koji su nepravedno zapostavljeni, možda zaboravljeni, ali prvenstveno nešto što mi sami najviše volimo...

Naš princip rada biće po ugledu na prijateljsku srbijansku kuću Golconda, sa kojima se znamo odavno i čija nam je, prvenstveno savjetodavna, a zatim i tehnička pomoć (a i u ljudstvu) od neprocjenjive važnosti i vrijednosti, bila do sada, a biće vjerovatno i u narednom periodu. U prevodu, mali tiraži (400 komada), uz (trudićemo se) što viši kvalitet izdanja i pristojnu cijenu. Nadamo se da ćete nas podržati, izdavaćemo mnoge popularne Bonelli junake, otkupili smo dosta materijala, planiramo pristojan tempo, koliko nam okolnosti budu dozvoljavale, prvo izdanje je pred nama, a ovoga mjeseca u štampu ide i sljedeća knjiga, dok lagano završavamo pripremu treće.

Prvenac nam je dvodijelna epizoda iz popularnog serijala "Jedno doba, jedna priča" (Le Storie), neobjavljena na našim prostorima, a slijediće je u narednim mjesecima takođe sve ekskluzivne Priče, ili kako smo ih mi nazvali: "Storije".

Drugo izdanje će biti ipak nešto sasvim ozbiljno traženo, a što ćemo se truditi da objavljujemo po knjigu-dvije mjesečno (nažalost, teško ćemo stići Italijane kod kojih ove priče izlaze na nedjeljnom nivou, ali kaskaćemo za njima, do kraja, biće to jako lijepa kolekcija...) i što je najvažnije, pojedinačna knjiga, objavljena kao u originalu, u mekom A4 formatu. Pogađate? Naravno, Mister No u koloru!

Podijelićemo uskoro sa vama radne verzije materijala, vidjećete, sjajni su!

Toliko za naše prvo obraćanje!
Pišite nam, pitajte šta vas interesuje, putem naših Facebook i Instagram stranica, a u izradi je i web sajt.
Puno pozdrava iz Pergama!


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio