недеља, 23. јун 2019.

Šest najboljih Marvelovih filmova koje nikada nećemo gledati




Otkako su zvanično uskočili u svet filma, Marvel je svetu podario neka od najboljih superherojskih ostvarenja svih vremena. Od Blejda do Avendžersa možemo nabrojiti nekoliko desetina filmova koje ćemo decenijama pamtiti. Posmatrano iz tog ugla, gotovo je neverovatno da je studio odustajao od nekih ideja koje bi im danas zasigurno donele bogatstvo.

Naravno nije svaki od navedenih projekata draguljm ali neke bi zaista bilo zanimljivo pogledati.


X-Men Origins: Magneto


U redu, kada se setimo katastrofalnog Vulverinovog filma koji je isto nosio taj “prefiks” Origins, onda je jasno zašto se od ovog filma odustalo, ali solo film o gospodaru magnetizma bio bi gotovo garant uspeha. Radnja je zamišljena između 1939. i 1955. a glavnu ulogu bi igrao digitalno podmlađeni ser Ian Mekelen, dok bi ga mlađi glumac odmenio u flešbek sekvencama. Film bi ustanovio istroiju prijateljstva mladog Erika sa Profesorom X-om od koncentracionog logora do konačnog sukoba. Delovi scenarija su adaptirani za X-Men: First Class.





Tor Sema Rejmija


Sada već davne 1991. kada je Sem Rejmi tek završio snimanje Darkmena, udružio se sa Stenom Lijem kako bi pokušao da produkciji Foksa predstavi ideju za solo Tor film. Kako je rekao, predstavnici studija nisu izdržali ni pet minuta kada su ih odbili rečima da “se od stripova ne mogu napraviti dobri filmovi”.

Ne znamo na šta bi taj film potencijalno ličio, ali istorija ih je svakako demantovala, da ne pominjemo da je sam Rejmi sa svojom Spajdermen trilogijom bio ključan faktor pri globalnom popularisanju žanra. Pitanje je samo, ko bi te 1991. glumio Tora? Danas je malo teško u toj ulozi zamisliti ikoga drugog osim Krisa Hemsvorta.



Doktor Strejndž Gijerma Del Tora


Vizionar poput Del Tora je zasigurno imao neke od najoriginalnijih ideja što se tiče vrhovnog čarobnjaka Marvelovog univerzuma. Scenario bi potpisao Nil Gejman, jedan od natalentovanijih pisaca današnjice koji je i počeo karijeru kao stripski scenarista. Zašto li je Marvel pobogu rekao ne?!

Verovatno je u pitanju samo loš tajming. Naime dvojac je kompaniji ponudio projekat 2007. samo godinu dana pre Iron Man-a koji je i započeo neverovatni ciklus takozvanog MCU-a, te je pretpostavka kako je Doktor Strejndž kojeg smo gledali pre nekoliko godina, već precizno zamišljen.






Spajdermen 4


Da se vratimo za trenutak na Sema Rejmija. Nakon kritičkog kolapsa trećeg dela obožavanog serijala, režiser je zaista imao dobre ideje za četvrto poglavlje. Mnoge su isplivale u etar (Džon Malkovič kao The Vulture – Lešinar, En Hatavej kao Crna mačka…), ali se od svega odustalo pošto nije bilo verovatno da će se Tobi Megvajer vratiti u mrežasti kostim.





Moon Knight


Lik Mesečevog viteza nije naširoko poznat, ali ako pitate bilo kog zakletog ljubitelja stripa, tvrdiće vam da je Moon Knight najbolji izum kompanije još od Kapetana Amerike. Džejms Gan, režiser Čuvara galaksije je izrazio želju da se pozabavi potencijalnom adaptacijom Marvelovog Betmena, ali je scenario ipak završio u nekoj fioci, bez nade da ispliva.





Derdevil Džo Karnahana


Pre nego što je Marvel prepustio rogatog borca za pravdu Netfliksu, režiser Džo Karnahan je imao svoju ideju kako da “opere” heroja od trajne mrlje koju mu je zadala prethodna verzija sa Ben Aflekom. Smatrao je da Derdevil treba da bude smešten u 70-te, te da se borba Meta Merdoka i Kingpina treba tretirati poput modernog noira. Ideja zvuči zanimljivo, ali smo svakako zahvalni što nije uspela, jer od Netfliksove verzije svakako ne može bolje. Pravda za četvrtu sezonu!





Preuzeto sa sajta editor.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio