уторак, 18. јун 2019.

Dejan Ognjanović o romanu ”Naživo” i srpskom horor filmu




Tokom naredna dva dana pisac, kritičar i urednik edicije „Poetika strave“, Dejan Ognjanović, gostovaće u Beogradu. Najpre će u utorak 18. juna 2019. od 18 časova u klubu galeriji Polet zajedno sa rediteljem Igorom Stanojevićem predstaviti treće izdanje svog romana Naživo a dan kasnije, takođe od 18 časova, u Galeriji Univerzitetske biblioteke Svetozar Marković sa rediteljem Slobodanom Šijanom razgovarati o srpskom filmu fantastike i strave.

Roman Naživo donosi priču egzistencijalne strave, smeštenu u vreme napetosti i krvavih ratnih sukoba na tlu bivše Jugoslavije, u vreme potpune dekadencije društva, dezorijentacije pojedinca i njegovog suočavanja sa potpunim beznađem. Nakon što slučajno dođe u posed intrigantnog tajnog snimka brutalnog ritualnog obreda na kome uspeva da uoči i nešto što drugima ne polazi za rukom, radnik jednog opskurnog video kluba iz Niša kreće u svoju potragu za životnom istinom, svesno ulazeći u svet krajnje bestijalnosti koji koegzistira paralelno sa našim.

Novo izdanje pred čitaoce stiže u tvrdom povezu, sa redigovanim tekstom i redizajniranom unutrašnjošću. Promotivna cena knjige je 800 dinara.

Razgovor sa Slobodanom Šijanom o srpskom filmu fantastike i strave dotaći će se brojnih tema: o horor filmu u svetu i kod nas; o društvenom kontekstu u kome su se filmovi stvarali; da li i u kojoj meri postoje veze sa domaćom književnošću; da li je danas situacija drugačija ili ne; koji su načini finansiranja i da li je horor film u nepovoljnijoj situaciji u odnosu na projekte drugačije tematike, npr. istorijske?

UIaz na oba događaja je slobodan.


Tekst i fotografija preuzete sa sajta art-anima.com
http://www.art-anima.com/vesti/nazivo-dejan-ognjanovic-sijan

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio