среда, 27. март 2019.

U pripremi nova serija prema Kingovoj ”Mračnoj kuli”




Tokom snimanja filmske adaptacije romana Mračna kula Stivena Kinga iz 2017. godine, postojali su planovi da se na osnovu tog filma uradi i TV serija, ali nakon njegovog kraha na bioskopskim blagajnama i kod kritike, izgledalo je da će se od tih planova potpuno odustati.

Ipak, iz Amazona stižu najave da će TV serija prema kultnom ostvarenju „kralja horora“ biti rađena, ali da ona neće imati bilo kakve veze sa neslavnim filmom Nikolaja Arcela od pre dve godine.

Kako prenosi Variety, već su poznata imena glumaca koji će u seriji tumačiti uloge glavnih protagonista. Semu Strajku (Nightflyers) je poverena uloga Rolanda Diskejna aka Revolveraša, dok će njegovog arhineprijatelja, Čoveka u crnom, tumačiti Jasper Pakonen.

Knjige iz serijala Mračna kula donose priču smeštenu u postapokaliptičnom svetu nalik Divljem zapadu. Preplićući elemente fantazije, horora i vesterna, King u njima govori o Rolandu Diskejnu, koji se nalazi u misiji svog života – potrazi za Mračnom kulom, centrom univerzuma u kome su spojeni vreme i prostor. Da bi ispunio zadatak koji je postavio pred sebe, Roland prvo mora da pronađe moćnog čarobnjaka, Čoveka u crnom.

Serija, koju će činiti trinaest epizoda, prikazaće Rolandovu mladost, kako je postao Revolveraš i kako je prvi put ukrstio puteve sa nepobedivim neprijateljem.

Za sada nije poznato kada će serija stići na Amazon Prime.


Tekst i fotografije preuzete sa sajta art-anima.com

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio