петак, 22. март 2019.

TREĆA SREĆA: IZLOŽBA STRIPA SRPSKE U ISTOČNOM SARAJEVU

Pod nazivom „STRIP U ISTOČNOM SARAJEVU“ 22. i 23.3.2019. godine u ulaznom holu u zgradi Grada Istočno Sarajevo, održaće se izložba kojoj jedino zamjeramo latiničenje u imenu strip časopisa Parabelum. U ostatku želimo puno uspjeha.





Udruženje strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske „Deveta dimenzija“ u saradnji sa Gradom Istočno Sarajevo organizuje manifestaciju „Strip u Istočnom Sarajevu“ koja će se održati u petak 22. i subotu 23. marta 2019. godine u prostorijama Grada Istočno Sarajevo.

U sklopu ove manifestacije biće postavljena „3. Izložba stripa Srpske“ čije otvaranje je predviđeno za petak u 19 časova. „3. Izložba stripa Srpske“ je logičan nastavak strip misije započete u decembru 2006. godine na Palama organizacijom „1. Izložbe stripa Srpske“, koja je nastavljena tokom cijele 2013. godine postavkom „2. Izložbe stripa Srpske“ u desetak gradova širom Republike Srpske, a kasnije i u Srbiji. „3. Izložba stripa Srpske“ predstavlja rad trenutno najaktivnijih strip autora u Republici Srpskoj okupljenih oko udruženja „Deveta dimenzija“ i strip magazina „Parabellum“.

Izložba se sastoji od 21 panoa sa radovima sljedećih strip autora: pokojni Miro Mlađenović (Banjaluka), Aljoša Tomić (Doboj), Ana Karan (Kostajnica), Borislav Maljenović (Doboj), Dejan Šijuk (Banjaluka), Desimir Miljić (Banjaluka), Duško Vučković (Banjaluka), Goran Dujaković (Banjaluka), Goran Lojpur (Nevesinje), Jovan Bratić (Nevesinje), Milan Mladić (Istočno Sarajevo), Milenko Bogdanović (Prijedor), Milorad Vicanović (Laktaši), Nikola Knežević (Prnjavor), Predrag Ikonić (Istočno Sarajevo), Srđan Salat (Istočno Sarajevo), Stanko Gojić (Banjaluka), Tatjana Vidojević (Banjaluka), Zdravko Knežević (Prnjavor), Zoran Pejić (Banjaluka), Zdravko Jandrić (Novi Grad).

Ova izložba premijerno je postavljena na 1. Međunarodnom salonu stripa „Deveta dimenzija“ u Banjaluci, oktobra 2018. godine, a nakon toga je prenešena u Bratunac, Doboj, Derventu i Prnjavor. Tokom 2019. godine planirano je da izložba putuje širom Republike Srpske, a i dalje.

Drugog dana manifestacije, u subotu 23.3.2019. godine u periodu od 11 do 13 časova održaće se strip radionica sa najmlađima i svim zainteresovanima koju će voditi gostujući strip autori Zdravko Knežević i Zpran Pejić potpomognuti sa domaćim snagama Milanom Mladićem, Srđanom Salatom i Predragom Ikonićem.

Svo vrijeme trajanja manifestacije biće postavljen prodajni štand sa stripovima gdje će zainteresovani posjetioci moći da kupe neko od 20ak izdanja „Devete dimenzije“ kao i razne stripove drugih domaćih izdavača.

Glavni sponzor manifestacije je Grad Istočno Sarajevo, a u pomoć su pritekli i Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske a.d. Istočno Sarajevo, Štamparija „Printera“ Istočno Sarajevo i JU SŠC „28. Juni“ Istočno Novo Sarajevo.


Tekst i fotografija preuzeti sa sajta frontal.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio