недеља, 21. новембар 2021.

U Doboju završena likovna kolonija "Ljubav, vjera, nada"


U Doboju je danas završena dvodnevna likovna kolonija "Ljubav, vjera, nada" na kojoj je učestvovalo devet slikara sa područja ovog grada, Dervente, Stanara i Tuzle.

Predsjednik Jevrejske opštine Doboj Danijel Atijas rekao je Srni da su umjetnici svojim radovima na temu ljubav, vjera i nada poslali jasnu poruku o miru, suživotu, toleranciji, te kompromisu među vjerama i ljudima u BiH.

"Okupili smo devet umjetnika, od kojih je šest akademskih, i pokazali da je dobojski Međureligijski odbor aktivan i da je moguć suživot, tolerancija i sve ono što čini čovjeka", izjavio je Atijas.

On je poručio da međusobno poštovanje treba da bude praksa u svim dijelovima BiH i najavio da će ova likovna kolonija prerasti u tradiciju.

Atijas je najavio da će radovi biti izloženi u Doboju tokom prve polovine decembra.

Likovna kolonija održana je u turističkom etno-naselju "Kraljevsko selo Kotromanićevo" u organizaciji Odbora za međureligijsku saradnju Doboja, uz podršku Međureligijskog savjeta BiH i međunarodne organizacije CRS.


 

Нема коментара:

Постави коментар

U Prnjavoru održano strip veče

  U Narodnoj biblioteci u Prnjavoru održano je strip veče na kojem su upriličene promocije edicije "Priče iz Slovenske šume", novi...