среда, 24. новембар 2021.

Ridli Skot priprema TV seriju BLADE RUNNER


Britanski reditelj Ridli Skot potvrdio je da radi na pripremi televizijske serije zasnovane na njegovom kultnom naučnofantastičnom filmu iz 1982. godine, Blade Runner-u.

Govoreći za Radio BBC4, Skot je otkrio da je snimanje serije u fazi razvoja. Pilot epizoda je već napisana, a u planu je da prva sezona bude sačinjena od deset epizoda.

Izvorni film Blade Runner inspirisan je romanom Filipa K. Dika Sanjaju li androidi električne ovce, i smešten je u distopijskoj budućnosti 2019. godine. Ulogu detektiva Rika Dekarda, koji lovi odmetnute androide, tumačio je Harison Ford.

Film je 2017. godine dobio nastavak, Blade Runner 2049, sa Fordom i Rajanom Goslingom u glavnim ulogama. Ridli Skot je producirao taj film, dok je režiju potpisao proslavljeni kanadski reditelj Deni Vilnev.

Uprkos kultnom statusu koji Blade Runner ima među ljubiteljima žanra, ovo je prvi put da se čini pokušaj snimanja igrane TV serije.

Ranije ovog meseca, u okviru noćnog programskog bloka Adult Swim (Cartoon Network), započeto je emitovanje animirane serije Blade Runner: Black Lotus.





 

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio