понедељак, 15. новембар 2021.

Tribina posvećena stvaralaštvu Ursule Vernon


Novo izdanje redovnog tribinskog programa Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“, održaće se onlajn u ponedeljak 15. novembra 2021. od 19 časova.

Tribina pod nazivom „Srpske vampirske tikvice i drugi neočekivani uleti: fantastični svetovi Ursule Vernon“  biće posvećena delima američke autorke Ursule Vernon, dobitnice prestižnih nagrada „Hugo“, „Nebula“ i „Lokus“.

Ursula Vernon je karijeru počela kao ilustrator, pa je duboko zašla u zahtevno polje ilustrovanih knjiga za decu. Odmakom ka temama za „odrasliju“ publiku počinje da koristi pseudonim T. Kingfisher.

Od 2015. do 2021. pod oba imena osvaja značajne nagrade kako za strip, tako i za fantasy priče, knjige za decu, za horor romane i romane za YA publiku.

Paralelno sa odličnim naslovima kojima niže nagrade, objavljuje i prilično kvalitetne serijale u zajedničkom fantasy svetu (zasad tri serijala i šest knjiga).

Značajan deo njenog celokupnog opusa od čak tridesetak knjiga pripada obradama i nadogradnjama klasičnih bajki u obliku priča ili romana sa modernim fan fiction senzibilitetom.

Na tribini o Vernon/Kingfisher pričaju: Jelena Jokanović, Tijana Tropin, Ivana Nešić i Žarko Milićević.

Tribinu je moguće pratiti na fejsbuk stranici Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“.




 

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio