четвртак, 21. фебруар 2019.

Refesticon raspisao konkurs za priče o zmajevima




Organizacioni odbor sedmog Regionalnog festivala fantastične književnosti Refesticon 2019, raspisuje konkurs za zbirku kratkih priča pod nazivom Zmaj Vražjih firova.

Od budućih učesnika konkursa, propozicijama se traže priče koje se tematski odnose na motiv zmaja, po mogućnosti povezan sa Pećinom nad Vražjim firovima (Đalovića pećina).

Na konkurs se mogu slati samo neobjavljene priče pisane u ključu epske fantastike, naučne fantastike, fantazije ili horora, uz napomenu da radnja priča ne mora nužno da bude smeštena u prošlosti, već može da se odvija i u sadašnjosti i budućnosti.

Traže se priče dužine od 3 do 8 stranica. A jedan od uslova je da budu pisane na jezicima s kojih nije potrebno prevođenje.

Tekstovi pisani u Word-u (font Arial, veličina 12) dostavljaju se isključivo elektronskom poštom na adresu: refesticon@gmail.com. Autori su u obavezi da uz priču pošalju kontakt podatke i biografije dužine do 300 reči.

Jedan autor može poslati samo jednu do sada neobjavljenu priču u bilo kojoj formi za čije autorstvo i odgovara.

Krajnji rok za slanje radova je 01. maj 2019. godine.

Odabrane priče se ne honorarišu i ne dodeljuju se nagrade za najbolju.

Izbor pristiglih priča obaviće međunarodni žiri, dok će rezultati biti objavljeni pre održavanja Festivala.

Odabrane priče biće objavljene u zbirci Zmaj Vražjih firova koja će premijerno biti predstavljena na 7. Regionalnom festivalu fantastične književnosti Refesticon 2019 u Bijelom Polju.


Tekst i fotografija preuzeti sa sajta art-anima.com

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio