понедељак, 25. фебруар 2019.

”Fantastična čitaonica” posvećena zbirci ”Tomorrow Factory”




Novo izdanje redovne tribine Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ održaće se u ponedeljak 25. februara 2019. u Domu omladine Beograda s početkom u 19 časova.

Kao i svakog poslednjeg termina u mesecu, i ovog ponedeljka program će činiti „Fantastična čitaonica“, a u njenom fokusu naći će se zbirka priča Tomorrow Factory mladog i perspektivnog kanadskog pisca spekulativne fikcije Riča Larsona.

Kroz dvadeset tri priče koje čine zbirku, čitaoci će upoznati razne budućnosti, od štrokavog sajberpanka do razigrane spejs opere, srešće postljudske hedoniste, vanzemaljskog oftalmologa, brod duhova koji luta dubokim svemirom, androida koji želi da sanja, predatorske gljivice…

Rič Larson (27) važi za mladu nadu žanra, posebno ako bismo gledali po godinama i romanima. Prvi roman Aneks izašao je tek 2018. Ali zato kad su kratke priče u pitanju on je prava stara kajla sa više od stotinu objavljenih kratkih priča od kojih su najbolje sada sakupljene na jednom mestu.

Zbirka Tomorrow Factory pobrala je pohvale eminentnih urednika poput Gardnera Dozoe, Džonatana Strana i Riča Hortona. S obzirom da se kratke priče notorno ne prevode kod nas, ovo nam je prilika da se upoznamo sa ovim relativno nepoznatim piscem i sami procenimo da li se opravdano za njim diže tolika prašina.

Moderator „Fantastične čitaonice“ je Bojan Butković. Ulaz je slobodan.


Tekst i fotografija preuzeti sa sajta art-anima.com

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio