петак, 9. јул 2021.

Zoran Živković o svom novom romanu 09. jula na Kosančićevom vencu


U petak 09. jula od 19 časova na Kosančićevom vencu biće održano književno veče sa Zoranom Živkovićem povodom njegove nove, još neobjavljene knjige Bela soba.

Književno veče se organizuje u okviru ciklusa „Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“, na kome gostuju eminentni književni i drugi umetnički stvaraoci, koji tom prilikom predstavljaju svoja nova, javnosti još nepoznata dela.

Zoran Živković će tom prilikom čitati odlomke iz romana u nastajanju Bela soba, koji će biti objavljen kao dvanaesti tom sabranih proznih dela Zorana Živkovića, u izdanju Zavoda za udžbenike. Takođe, govoriće i o stranim izdanjima svojih knjiga kao i o pojedinim temama koje su inspirisale njegov stvaralčki svet. Moderator razgovora biće Milena Đorđijević.

Svi zainteresovani koji nisu u mogućnosti da dođu na lokalitet na Kosančićevom vencu, program mogu pratiti uživo i onlajn preko zvanične fejsbuk stranice Narodne biblioteke Srbije, kao i u odloženom terminu – preko jutjub kanala.

„Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“ obnavljaju se u godini kada se obeležava osam decenija od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog gotovo celokupnog knjižnog fonda u Drugom svetskom ratu.

Ciklus se obnavlja sa ciljem povratka pisaca, književnosti i čitalaca, kao i drugih umetničkih stvaralaca, na Kosančićev venac, te upoznavanja publike sa delima u nastajanju naših najznačajnijih umetnika. Na taj način, Kosančićev venac postaje prostor sećanja, obnove i stvaranja.



 

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio