недеља, 29. септембар 2019.

Strip revija #73





ABRAHAN STONE: REVOLUCIJA (1/2)
Autor: Joe Kubert

Razočaran u ljude, Abraham Stone napušta sjaj Hollywooda. Protiv svoje volje, spletom nesretnih okolnosti, uz pomoć prognanih Indijanaca prelazi meksičku granicu i pridružuje se revolucionarnoj  vojsci generala Pancha Ville. Je li pronašao ljude s kojima dijeli ideale pravednosti ili će se još jednom suočiti s crnom stranom ljudskosti?




DRAGO
Autor: Burne Hogarth

Uzevši stanku od Tarzana, Burne Hogarth se okušao u autorskom stripu. 1947. godine nacrtao je 54 table pustolovina argentinskog borca za pravdu u kojima miješa utjecaje sa svih strana, od gaucha  Rudolpha Valentina iz filma Četiri jahača apokalipse, japanskih drvoreza, baroknih okvira, pa do plesnih koreografija dostojnih Ginger Rogers.




PUTOVANJE SLIKOVITOM RUTOM
Scenarij: Harlan Ellison · Crtež: Al Williamson

Prva od desetak pustolovina Ala Willamsona vodi nas u budućnost kakvu smo zamišljali 1978. godine. Zanimljivo je  kako nam je bilo logičnije da će američkim autocestama krstariti oklopljene obiteljske topovnjače na zračnim jastucima nego da ćemo prekidače zamijeniti zaslonima osjetljivima na dodir.




ROMEO BROWN: Ciganski urok
Scenarij: Peter O’Donnel · Crtež :Jim Holdaway

U novoj pustolovini detektiva kojeg su žene voljele, Romeo se suočava s najtežim zadatkom: kako poljubiti djevojku na koju je bačena protuljubna kletva? Prvi korak: prerušiti se u Ciganina i otići u čergu…




DUGOROČAN PLAN
Autor: Marko Jačan

Znanstveno-­fantastični strip koji je osvojio nagradu za najbolje ostvarenje u domeni klasičnog strip jezika na ovogodišnjem Međunarodnom salonu stripa SKC Beograd.




Ne propustite ni…
HOMBRE: Indijansko nasljeđe
Scenarij: Peter Wiechmann · Crtež: Rafael Méndez




FUNTAZIJE
Autor: Stanko Bešlić




ŠIC-MIC
Autor: Walter Neugebauer




MAKS I MASKIĆ
Autor: Sergej Mironović




TATICA
Autor: Nob




PEANUTS
Autor: Charles Schulz


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio