понедељак, 30. септембар 2019.

Dejvid Smol - Kući po mraku




Poštovani čitaoci,

sa velikim zadovoljstvom najavljujemo novu knjigu u našoj ediciji "Prvi izbor" - grafički roman Kući po mraku britanskog umetnika Dejvida Smola, koju objavljujemo u saradnji sa izdavačkom kućom Modesti stripovi.

Naša saradnja do sada je bila izuzetno uspešna sa naslovima Irmina i Ardalen, te se nadamo da će i ovo delo naići na jednaku naklonost publike i kritike. Kući po mraku izlazi iz štampe u četvrtak 26. 9. 2019. godine na Salonu stripa u Beogradu.

O delu

Od objavljivanja Šavova pre desetak godina, Dejvid Smol je stekao status jednog od najvažnijih autora u žanru grafičke literature. Ovde, u romanu Кući po mraku, najboljoj knjizi 2018. godine u izboru lista Boston Gloub, Smol pruža „bolno iskren“ i „emotivan rad neprestanog iznenađenja“ (Džuls Fajfer) koji prikazuje brutalnost adolescencije 1950-ih. Кroz „raskošne i izražajne crteže“ (Roz Čast), Smol „dočarava haos mladosti“ (Džek Gantos), pričajući priču o trinaestogodišnjem Raselu Pruitu, koji, napušten od majke, prati svog oca u suncem obasjanu Кaliforniju u potrazi za snom. Naglo primoran da se sam brine o sebi, Rasel se bori da preživi u Maršfildu, razorenom gradiću kog je progone sadistički ubica životinja i grupa zlobnih dečaka koji Rasela maltretiraju zbog toga što je drugačiji. Dečak je primoran da odraste, suoči se iskušenjima i sopstvenim slabostima kako bi pronašao svoj put i mesto u svetu. U isto vreme mračan i optimističan, uz nijansirane psihološke uvide i zalutale zrake nade, Кući po mraku potvrđuje Smolov rejting modernog majstora grafičke fikcije.

Tehnički podaci

Dejvid Smol - Kući po mraku

Biblioteka Prvi izbor
Prevod: Živojin Tamburić
Strana: 416
Štampa: crno-belo
Povez: tvrdi
Format: B5
Festivalska cena: 1600 dinara
Predviđeni datum izlaska: 26. 9. 2019.

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio