понедељак, 9. септембар 2019.

DC i Marvel se opet kopiraju – novi Batman bi od iduće godine mogao biti crnac




U strip-industriji se opako priča kako bismo mogli dobiti novog Batmana koji ispod maske krije svoj (afro-američki) identitet. U današnje vrijeme sve više superjunaka mijenja svoju boju kože ili seksualnost, što u potpunosti podržavamo jer stripovi su odraz stvarnosti i nitko ne bi trebao robovati stripovskoj pretežito hetero-bjelačkoj ideologiji i tradiciji dugačkoj 75 godina.

Očekuje se da će DC od iduće godine uvesti potpuno novog lika u Batmanov kanon.

Tako Batmanovu masku neće preuzeti nitko od poznatih crnih lica vezanih uz Bruce Waynea – Duke Thomas je postao The Signal, David Zavimbe (pilot iz Konga) i Luke Fox (sin Luciusa Foxa, Bruce Wayneovog tehnološkog “savjetnika”) su nosili titulu Batwinga – zaštitnika Afrike.

Novi Batman će naslijediti i špilju i ime i masku i sve moguće gadgete za šamaranje običnih kriminalaca te onih nešto luđih i kompleksnijih iz Arkhama.

Marvel je odradio vrhunski potez kada su u Spider-Man priču uveli Milesa Moralesa koji ponosno nosi svoje afroameričko i hispanoameričko nasljeđe, a Miles je doživio planetarnu popularnost prošlogodišnjim animiranim filmom (i osvajačem Oscara) Spider-Man: Into the Spider-Verse.

DC očito smatra da je vrijeme da i oni svog najvažnijeg junaka usmjere u neke nove priče i bitke.

Dobit ćemo i novi film s Robertom Pattinsonom u ulozi Bruce Waynea, a kroz par godina očekujemo i film s novim Batmanom, jednom kada se napokon ustali u promjenjivom i prevrtljivom svijetu stripova.


Tekst i fotografija preuzeti sa sajta idesh.net

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio