среда, 11. септембар 2019.

Po motivima romana „Peta žica“ urađen strip

Mada je objavljen pre pet godina, roman „Peta žica“ autora Branislava Jankovića i dalje izaziva veliku pažnju. Poznatoj strip autorki Jeleni Đorđević poslužio je kao inspiracija za novi strip.





Ona se prihvatila nimalo lakog zadatka da na svoj način predstavi priču Teodore Kaluđerović, žene koja se ogrešila o Boga da bi pobedila đavola u sebi.
U samo jednom trenu, život mirne violinistkinje pretvorio se u mahnito bekstvo pred zločinom koji je počinila. Ne želeći da se preda, ona odlazi jedinom čoveku koji je može sakriti. To je iguman Tadej, njena prva ljubav, koji joj pruža zaštitu u svom manastiru i pravi od nje lažnu iskušenicu. Naizgled mirni dani među monahinjama biće prekinuti dolaskom zla pred kojim Teodora mora ponovo da beži. Sada već kao lažna monahinja, odlazi u selo sa zadatkom da ponovo podigne srušenu crkvu u kojoj sveće ne gore. Ali njen greh prati je u stopu, i kada se iznenada desi ljubav, Teodora će se zapitati ko je to zapravo iskušava – Bog ili đavo.
Jelena Đorđević je po obrazovanju psiholog, ali je sticajem okolnosti postala strip crtač. Uglavnom radi za inostrane  nezavisne izdavače (objavljene strip serije „The Pros“ i „Hordentown“). Dobitnica je Velike nagrade Salona stripa u Beogradu 2016. godine. Živi i radi u Nišu i Rimu.
Planirano je da strip rađen po motivima romana „Peta žica“ izađe u dva albuma, a da promocija bude sledeće godine.


Tekst i fotografija preuzeti sa sajta laguna.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio