понедељак, 29. април 2019.

Zaboravite na Iks-Mene u Marvelovim filmovima neko vreme



Ljubitelji Iks-Mena koji su se ponadali da će videti debi Vulverina, Profesora Iksa i ostatak ekipe u Marvelovom filmskom univerzumu, moraće još dosta da se strpe.

Dizni, u čijem vlasništvu je Marvel studio, drži autorska prava i za univerzum Iks-Mena, otkako je kupio kompaniju 20th Century Fox.

Ali predsednik Marvel studija, Kevin Fejdž, kaže da je, što se Marvelovih filmova tiče, narednih pet godina unapred isplanirano – i ne uključuju Iks-Mene.

„Potrajaće“, izjavio je Kevin za sajt IO9.

„Četvrta faza“ Marvelovog filmskog univerzuma počinje nakon premijere filma Osvetnici: Kraj igre, 26. aprila.

U Kraju igre ćemo verovatno poslednji put videti neke od likova koji su svih ovih godina predstavljali stub Marvelovog filmskog univerzuma – poput Roberta Daunija juniora kao Ajronmena.

On je započeo čitavu stvar sa prvim Marvel filmom u 2008. godini.

Spajdermen, Kapetan Marvel i Crni Panter imaju velike šanse da postanu vodeći likovi u četvrtoj fazi.





Upitan kako će novi Marvel filmovi izgledati u poređenju sa starim, Kevin Fejdž je rekao:

„To su dva različite stvari i nadam se da će i odavati utisak različitosti.“

Predsednik Marvel studija kaže da žele da nastave da rade priče sa likovima koje publika voli i poznaje, ali i da uključe likove koje čak i „zagriženi ljubitelji stripova, jedva poznaju ili su samo čuli za njih“.

Šang-Či, lik koji dosad nije izašao van stranica Marvelovih stripova, navodno će se naći na velikom platnu.

Kako navodi sajt Dedlajn, film će koristiti istu formulu kao i Crni Panter – usredsređujući se na Šang Čijevo azijsko-američko poreklo.

Glumačku ekipu mahom će činiti Amerikanci azijskog porekla.





I Večni, pripadnici kosmičke rase koji izgledaju kao ljudi, ali su mnogo više evoluirali, prete da postanu sledeća Marvelova „atrakcija“.

Možda ste i čuli za neke od njih. Tanos je Večan, ali sa devijantnim genom. Zbog toga je napravio onoliki haos u Marvel univerzumu.

Andželina Džoli i Kumal Nandžijani će se navodno naći u filmu o Večnima.

Što se tiče već poznatih likova, možemo da očekujemo film o Crnoj udovici, drugi deo Crnog pantera, kao i treći deo Čuvara galaksije.

Što trenutno ne ostavlja mnogo prostora za Iks-Mene.

Mračna Feniks će biti poslednji film iz Iks-Men serijala ekipe koju čine Džejms Makavoj, Majkl Fasbender, Dženifer Lorens i ostali.

U toku je i izrada spin-ofa. Novi mutanti će se naći u bioskopima u nekom trenutku. Ali to su najverovatnije poslednji Iks-Men filmovi na kojima je radio studio 20th Century Fox.

Dedpul je takođe postao član Dizni porodice, dok je ranio bio pod krovom Foksa.


Nije poznato šta će se desiti sa ranije najavljenim Foksovim filmovima, poput Gembita.

Upitan kako će spajanje Dizni i Foks studija uticati na Iks-Mene, Kevin Fejdž je rekao da je Marvel radio na petogodišnjem planu „pre nego što je bilo šta od toga dogovoreno“.

„Trenutno se manje radi o tome kada i kako će se Iks-Meni pojaviti, a više o činjenici da su se konačno vratili kući. Sada je cela ekipa na okupu.“

„Ali potrajaće. I to dosta.“


Piše: BBC News na srpskom
Tekst i fotografije preuzete sa sajta danas.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio