уторак, 9. април 2019.

Havijer Fernandez novi potvrđeni gost Hercegnovskog strip festivala




30. marta 1939. godine u prodaji se pojavio prvi broj stripa o maskiranom junaku i zaštitniku Gotam sitija (Gotham city), Betmenu (Batman). Upravo je 80. rođendan jednog do najvećih superheroja, idealan momenat da Hercegnovski strip festival (HSF) predstavi trenutno vodećeg crtača Betmena, španskog umjetnika Havijera Fernandesa (Javier Fernandez) kao svog četvrtog potvrđenog gosta ovogodišnjeg 13. izdanja festivala koji je na programu od 6. do 11. septembra.





Od 2015. godine Javier uglavnom radi za DC Comics na serijama kao što su Earth 2, Batman Eternal, Doomed, a najviše na ponovnom izdanju serije Nightwing. Upravo rad na Nightwing seriji je učinio da ovaj tridesetosmogodišnji umjetnik, 2017. godine potpiše i ekskluzivni ugovor sa DC Comics.





„Sa Nightwingom Javier je u Gotham city ponovo donio onaj crno-plavi klasični izgled“, kazao je glavni urednik DC Comicsa, Bob Harras kada je ovogodišnji gost HSF-a potpisao ekskluzivni ugovor za jedno od najvećih izdavačkih kuća na svijetu za koju je između ostalog uradio Batman eterna #45, Batman: Detective comics – Rebirth deluxe edition book 4, Batman: Detective comics Vol – 7 Eternal…





Prije tačno 80 godina u izdanju Detective Comics broj 27 objavljena je priča “Slučaj hemijskog sindikata”, u kojoj se prvi put se pojavio Brus Vejn (Bruce Wayne) i počeo ispisivanje nove stranice u istoriji superheroja, a dovođenjem trenutno jednog od vodećih umjetnika Betmena HSF nastavlja ispisivanje strip istorije u Crnoj Gori.





Podsjetimo da su uz Fernendesa ranije potvrđeni proslavljeni argentinski umjetnik, jedan od svjetski najvećih autoriteta strip stvaralaštva Enrike Breća i super zvijezde italijanskog stripa, Andrea di Vito i Mario Alberti.





Međutim, organizatori HSF-a time ne zatvaraju spisak ovogodišnjih gostiju nastavljajući da podižu ljestvicu u kvalitetu festivala koji je Herceg Novi i Crnu Goru svrstao u sami vrh evropskih manifestacija posvećenih devetoj umjetnosti.


Izvor: CdM
Tekst i fotografije preuzete sa sajta cdm.me

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio