четвртак, 4. април 2019.

Dalibor Talajić: Most ponad burne rijeke

Drugo izdanje svoje knjige ‘Most ponad burne rijeke’ Dalibor Talajić predstavit će u četvrtak, 4. travnja od 19 sati u knjižari Hoću knjigu Megastore. 





Uz autora, u predstavljanju sudjeluju mr. sc. Ana Dembitz, autorica predgovora te Alis Marić, voditeljica mreže Čitaj knjigu, a moderatorica je urednica Sandra Pocrnić Mlakar.

Knjiga ‘Most ponad burne rijeke’ koju je prije godina dana objavila izdavačka kuća Beletra, otvorila je raspravu o odgoju djece s poremećajem autističnog spektra i podršci institucija njihovim roditeljima.

Na dirljiv, ali ohrabrujući način, Talajić je iznio iskustva o tome kakvu je ulogu imala glazba u razvoju njegova dječaka te opisao vrlo strogu i zahtjevnu ABA metodu koju primjenjuje neuropsihologinja mr. Daniela Helc. Zahvaljujući njezinu znanju i upornosti, mali Radames, kojeg upoznajemo u knjizi, suprotno svim prognozama, danas pohađa sedmi razred osnovne škole. 

Dalibor Talajić (Sarajevo, 1972.) diplomirao je glazbenu umjetnost na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Prije nego što je postao profesionalni crtač stripa, deset godina radio je kao učitelj klarineta. Stripove je objavljivao u nekoliko hrvatskih magazina. Za američke izdavače crta od 2005. godine, a od 2009. gotovo ekskluzivno radi za Marvel.


Tekst i fotografija preuzeti sa sajta fama.com.hr

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio