четвртак, 4. април 2019.

ČAROBNA KNJIGA PREDSTAVLJA - PROVIDENS III




Kompletirajte lavkraftovski serijal Alana Mura: Neonomikon i Providens 1, 2 i 3

PROVIDENS 3 NA LETEĆEM STARTU OD 3. DO 6. APRILA, PO CENI OD 1.070 DINARA

„Providens“, trotomno ostvarenje Alana Mura i Džejsena Barouza, istovremeno predstavlja nastavak i prethodnicu „Neonomikona“ i priče „Dvorište“ (oba naslova su plod saradnje istih autora). On je omaž H. F. Lavkraftu, iskošen pogled na njegovu biografiju, te dekonstrukcija i novo viđenje Lavkraftove teritorije. Sam Mur je izjavio da je „Providens“ delo za koje je, posle stripa „Iz pakla“, morao najviše da istražuje, i da je to njegova „lavkraftovska priča bez premca“.

Novinski izveštač i romanopisac u usponu Robert Blek radi za Njujorški glasnik. Kad jednog junskog dana 1919. godine dobije zadatak da napiše nevažan članak, on tu priliku koristi da se upozna s doktorom Alvarezom, čiji ga stavovi o književnosti oduševljavaju. Taj susret, uz ličnu tragediju, šalje Bleka na put introspekcije i samootkrivanja. On odlučuje da će napisati roman koji je dugo želeo da napiše i napušta posao kako bi sledio tragove u istrazi reda Stella sapiente i tajanstvene „Knjige mudrosti zvezda“. Potraga ga odvodi u srce Nove Engleske i povezuje s paletom zanimljivih i opakih prilika. Robert polako prodire u srce misterije veće od svega što je mogao da zamisli i razmere te misterije postepeno počinju da ugrožavaju njegov razum.

„Providens 3“ biće na Letećem startu od 3. do 6. aprila u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.070 dinara.
Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.200 dinara, dok će u ostalim knjižarama knjiga koštati 1.599 dinara.


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio