среда, 3. април 2019.

Miomir Petrović gost Aprilskih susreta 3. aprila




U toku ovogodišnjih Aprilskih susreta: Let the Sunshine In, 3. aprila u 20.15h u Maloj sali SKC-a, predavač na Institutu za umetničku igru, redovni profesor Miomir Petrović predstaviće svoj novi, četrnaesti roman „Black Light“ (Laguna, 2018, širi izbor za NINovu nagradu i nagradu Zlatni suncokret za 2018). Na ovoj neuobičajenoj prezentaciji Petrovićeve najnovije proze u tome će mu pomoći performerke i izvođači Andrea Dobrić i Nina Pantović, studentkinje IUI.

Novi metafizički i metapolitički triler virtuoznog pripovedača Miomira Petrovića („Kuća od soli“, „Miris mraka“, „Lisičje ludilo“) „Blacklight“ je roman o mogućoj budućnosti Evrope i regiona, distopijska vizija jednog novog i drugačijeg Beograda, nove i drugačije viđene istorije ali i svojevrsni priručnik za duhovnu neposlušnost, fizičku mobilnost i nepokoravanje.

Miomir Petrović spada u red najproduktivnijih srpskih pisaca srednje generacije. Tokom svoje umetničke karijere, objavio je 20 knjiga a od toga 14 romana u najprestižnijim srpskim izdavačkim kućama. Jedan je od retkih domaćih autora koji su sa dvanaest romanesknih naslova zastupljeni u Kongresnoj biblioteci u Vašingtonu, kao i u antologiji World Literature Today Državnog univerziteta Oklahoma (SAD).


Tekst i fotografija preuzeti sa sajta laguna.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio