петак, 23. април 2021.

Listamo novi Politikin Zabavnik #3611


U novom broju možete pronaći sledeće tekstove:


* Kako smo bombardovali Treći rajh
SLAVA BOMBARDERIMA
S proleća 1941. godine iako suočeni s daleko nadmoćnijom silom, naši vazduhoplovci su više puta snažno uzvraćali, napadajući neprijateljske aerodrome u susednim zemljama, odakle su poletali nemački avioni u pohodu na Jugoslaviju, kao i kolone neprijatelja u nastupanju. Dok se o lovačkim posadama i njihovom junaštvu ponešto i sačuvalo u sećanju, naši bombareri gotovo su zaboravljeni.
Autor: Z.M.

* Pročitaj, proskitaj
BETMEN I VESELI LUDACI GOTAMA
Meštani su navikli na šale o superheroju iz izmišljenog grada koji nosi isto ime kao englesko selo u kome žive. Osim naziva, poznato je po neobičnoj epizodi iz daleke prošlosti i bratskom vezom sa Njujorkom.
Autor: S.L.

* Nauka bez granica
VELEGRAD NA MARSU
Celih 300.000 dolara za kartu do novog grada i garsonjeru od 25,5 kvadrata?! Zvuči mnogo ako ne znate da je u pitanju stančić na Marsu.
Autor: Srđan Nikolić

* Pogled iznutra
NAJČUVENIJI FARAON
Trećeg aprila ove godine 18 kraljeva i četiri kraljice drevnog Egipta prevezeno je u svečanoj povorci u novi Narodni muzej egipatske civilizacije u Kairu. Tutankamonovo ime poznato je širom sveta zbog zapanjujućeg blaga u njegovoj grobnici.
Autor: N.M.

* Slikanje po filmskom platnu
ODAKLE MI JE OVO POZNATO?
Čak i ako niste ljubitelj likovne umetnosti, možda su vam neka dela ipak poznata - sa filma samo što toga niste ni bili svesni...
Autor: M. Božović

* Zabavnikov strip - Čovek s Nila, IV deo
Nacrtao: Serđo Topi
Napisao: Dečo Kancio
Preveo: Uroš Rajčević
 


* Kolevka svih filozofija
HAOS I SKLAD
Suprotnosti se privlače i stvaraju saglasje - suština je drevnog kineskog učenja oličena u  poznatom znamenju. Prema legendi, jin i jang nastali su iz istog nereda iz kog će se konačno stvoriti univerzum.
Autor: S. Lazić

* Više od hleba i igara
ŽENE U ARENI
Snažne, okretne i vešte, one su se ogledale u gladijatorskim borbama. Za razliku od muškaraca, nisu bile robinje i činile su to iz čiste strasti.
Autor: J.T.

* Naravno, tu je i Garfild.


I još mnogo toga.
Čitajte Politikin Zabavnik!


Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio