понедељак, 25. новембар 2019.

Nil Gejmen planira najmanje dve sezone TV serije SENDMEN




Čini se da će Sendmen, kultni strip serijal Nila Gejmena, nakon niza neuspešnih pokušaja tokom protekle tri decenije, konačno doživeti ekranizaciju, i to zahvaljujući Netfliksu.

Američki striming servis je letos otkupio prava i naručio jedanaest epizoda TV serije za koje će scenario napisati Nil Gejmen, Alan Hajnberg (Wonder Woman) i Dejvid S. Gojer (Mračni vitez). Njih trojica ujedno će biti i izvršni producenti projekta.

U intervjuu za Radio Tajms, Gejmen je nedavno izjavio da su očekivanja scenarista da će serija imati barem dve sezone.

„Nas trojica, Hajnberg, Gojer i ja, upravo smo završili sa pisanjem scenarija za prvu epizodu, i planiranjem i analiziranjem prve dve sezone. Videćemo šta će od toga biti“, rekao je Gejmen.

Njegov strip serijal Sendmen izvorno je izlazio u periodu od 1989. godine do 1996. Objavljeno je 75 epizoda u kojima su praćene avanture sedmoro antropomorfnih entiteta, poznatijih kao Svevremeni (San, Smrt, Sudbina, Strast, Stihija, Sumanutost i Sunovrat) u svim epohama ljudske civilizacije i najrazličitijim odnosima.

Gejmen je za ovaj serijal inspiraciju crpeo iz mnogobrojnih svetskih legendi, okultnih mitova i bajki, a zbog izvanredne literarnosti, jedna od epizoda serijala nagrađena je prestižnim priznanjem za fantastičnu književnost „Svetskom nagradom za fantastiku“ (World Fantasy Award).

Poslednji pokušaj da se Sendmen ekranizuje, propao je pre tri godine, kada su u projekat za koji je bio zainteresovan Warner Bros. bili uključeni Gejmen, Gojer i Džozef Gordon-Levit.


Tekst i fotografija preuzete sa sajta art-anima.com

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio