субота, 23. новембар 2019.

Džoker - prvi film zabranjen za mlađe od 17 godina koji je zaradio milijardu dolara

Film Džoker, snimljen po istoimenom stripu, prvo je ostvarenje sa scenama nasilja, psovki i seksa koje je zaradilo milijardu dolara na bioskopskim blagajnama.





Prema sistemu rangiranja američke filmske asocijacije, R-restrikted znači da film ne mogu da gledaju mlađi od 17 godina, ukoliko nisu u pratnji roditelja ili staratelja.

Džoker (Joker) je trenutno na sedmoj poziciji na američkoj listi najgledanijih filmova prethodnog vikenda. Na prvom mestu je film Le Man `66: Slavna 24 sata(Ford vs. Ferrari).

Poslednji film o Čarlijevim anđelima na trećem je mestu. Filmu kom igraju Kristen Stjuart, Naomi Skot i Ela Balinska je tokom vikenda zaradio 8.6 miliona dolara.

Pomorska drama Bitka za Midvej(Midway) o periodu iz Drugog svetskog rata zaradila je 8.8 miliona dolara.

Džoker je najprofitabilniji film koji je urađen po stripu, svih vremena.

Do sada je zaradio milijardu dolara, iako se nije našao u bioskopskim salama u Kini, zbog scena nasilja i seksa.

Po zaradi najbliži su mu filmovi Dedpul 1 i 2 (Deadpool) iz 2016. i 2018. godine koji su zaradili 785 i 783 miliona dolara.

Giteš Pandia, osnivač i urednik sajta Boks Ofis Guru koji prati zaradu filmova na sistematičan način, kaže da je ovaj „uspeh zapanjujući".

Reditelj Tod Filips snimio je film s budžetom od 49 miliona, što je zapravo delić enormno velikih budžeta koji se koriste za adaptacije stripova.

Film je podelio kritičare, tako da ima onih koji tipuju da će film biti nominovan za Oskara, dok su drugi pokrenuli polemiku zbog načina na koji su prikazane mentalne bolesti i nasilje.


Tekst i fotografija preuzeti sa sajta bbc.com

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio