четвртак, 14. новембар 2019.

Dilan Dog: Ko se sa kim venčava, koga ubijaju i šta nas čeka posle broja 400

Poslednjih dana domaću strip javnost uzburkala je dalja sudbina Dilana Doga kao lika. Najpre je počelo najavama SBE-a da će se u serijalu desiti veliko venčanje. Kada je oktriveno da je "mlada" zapravo Gručo,... pa pretpostavljate kako je već domaća strip javnost mogla da reaguje. Bilo je i komentara onih koji su imali uvid i/ili više informacija o "kontroverznoj epizodi" koji su malo smirivali strasti.

Ubrzo se na ovu vest nadovezala i potencijalna naslovna ili scena 401. epizode na kojoj vidimo Dilana u nešto drugačijem izdanju, sa bradom i pomoćnikom koji više podseća na Gnaghija iz filma Dellamorte Dellamore. Sajt Fumetto Logica potrudio se da da odgovore na neka od ovih pitanja.





Najpre da vidimo ko se venčava u 399. a ko umire u 400. broju


Roberto Rekioni, urednik serijala je otkrio da je osoba sa kojom će se Dilan venčati upravo Gručo: "Nije šala, nije geg ili bilo šta slično - to je brak iz ljubavi. Zaista sam želeo da napišem ovakvu priču", rekao je Rekioni, koji je takođe i scenarista ove epizode.

O epizodi pod brojem 400 koju je napisao takođe Rekioni a nacrtali Anđelo Stano i Korado Roi, rečeno je da će napraviti potpuni preokret u serijalu. Naime, epizoda će se završiti time što će Dilan Dog ubiti svog tvorca, Ticiana Sklavija.

Jasno je da je ovaj potez prilično kontroverzan i očigledna provokacija ali po rečima Rekonija: "Sam Sklavi je vrlo dobro reagovao jer sam konačno i uradio ono što sam najavio kada sam razgovarao sa njim i preuzeo serijal."

Šta će se dogoditi sa Dilanom Dogom nakon broja 400


Brojevi od 401 do 406 činiće svojevrsnu mini seriju u novom serijalu, sa jedinstvenom pričom. Prva epizoda nosi naziv "Novi početak" a nacrtao je Korado Roi. Ove epizode uzeće samo osnovu Dilana kao lika na koju će se nadovezati niz značajnih promena u osnovnim karakteristikama lika. Najvidljivije su trenutno promene u fizičkom smislu i Dilanov novi pomoćnik.

Rekioni je naveo da se do sada držao Dilana kakvog ga svi znamo.

— Bio sam prilično suzdržan u ovih pet godina, ali će Dilan koga budete nadalje sretali biti drugačiji, moj Dilan u svakom pogledu, rekao je Rekioni.

Izgleda da je dugo najavljivana Rekionijeva revoulcija konačno i ZAISTA počela...



Tekst i fotografija preuzeti sa sajta hellycherry.com

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio