петак, 29. новембар 2019.

Drugi „Salon stripa“ u Bratuncu 29. i 30. novembra




Manifestaciju Drugi „Salon stripa“, koji će se u Bratuncu održati 29. i 30. novembra u prostorijama Narodne biblioteke, organizuju Snaga naroda Bratunac i Narodna biblioteka Bratunac. Događaj ovakvog karaktera specifičan je upravo iz razloga što se strip saloni održavaju samo na prostorima Banje Luke, Mostara i Doboja, dok je grad Istočno Sarajevo, kao i Bratunac, mlad u ovakvim projektima.

 – Drugi strip salon počinje sutra, 29. novembra, u prostoriji Narodne biblioteke u 19 časova. Svi posjetioci imaće priliku da pogledaju strip izdanja „Devete dimenzije“, udruženja strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske, a koja se tiču i naše istorije i književne scene. Takođe, svi prisutni će imati priliku da sa renomiranim strip umjetnicima razgovaraju o potencijalu naše regije u ovoj grani umjetnosti. Drugi dan je rezervisan za radionice, koje su se već godinu dana ranije pokazale veoma korisnim, jer su već za samo jedan dan iznjedrile mlade talente iz naše dvije opštine. Tako su Nikolina Milovanović iz Srebrenice i Nemanja Veselinović iz Bratunca svojim talentom i radovima istakli i obezbijedili mjesto u časopisu Parabelum koji uređuje i izdaje udruženje strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske „Deveta dimenzija“ – kaže Predrag Milić, jedan od organizatora manifestacije.

Deveta umjetnost sve više uzima maha širom Republike Srpske, jer su organizatori ovakvih dešavanja prepoznali potencijal zaboravljenih vrijednosti u svojim opštinama, a na događajima koje organizuju daju priliku mlađim generacijama da se okušaju u novim poduhvatima.

 – Strip umjetnici koji će držati radionice u subotu, 30. novembra, su Milorad Vicanović iz Laktaša, Srđan Vranješ i Zoran Pejić iz Banja Luke, Zdravko Knežević iz Prnjavora, te Milan Mladić i Predrag Ikonić iz Istočnog Sarajeva. Veliki je broj zainteresovanih tako da smatram da će se ove godine strip kultura u Bratuncu podići na viši nivo, što je i cilj organizatora ove manifestacije – navodi Milić.



Tekst i fotografije preuzete sa sajta infobirac.net

Нема коментара:

Постави коментар

Maxi Tex #22

  Scenario: Nizzi Claudio Crtež: Alessandrini Giancarlo Naslovnica: Villa Claudio